Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Стартира гръцката MTV

18 Януари 2008 / 16:01:59  GRReporter
909 прочитания

            До седмици ще стартира гръцкият вариант на популярната музикална телевизия MTV, съобщиха собствениците на канала от MTV Hellas. Така Гърция ще стане 36-та страна, която приема известният музикален канал. Местната продукция в него ще е 30 на сто, останалото ще са популярни предавания от световния ефир на MTV.


MTV излъчва за първи път на 1 август 1981 година, а днес се гледа в 506 700 000 домакинства из цял свят. Предава се от 160 различни канала на 32 езика. Радва се на изключителна популярност не само сред най-младите и има ключова роля за оформянето на различните тенденции в съвременната музика. Музиковедите са категорични, че без машината MTV звездите на поп и рок музиката щяха да са известни само на съгражданите си, а финансовото им състояние щеше да е значително по-различно от днешното. Цели стилове в музиката нямаше да съществуват или щяха да са силно локализирани, като например хип-хопът, който и до днес щеше да си остане музиката на черните в американските гета.


Гръцкият вариант на MTV е възможен благодарения на сътрудничеството на три големи гръцки бизнес фамилии – Вардиноянис, Германос и Рестис. Засега екипът на канала ще бъде приютен в сградата на телевизия СТАР, която ще поеме и обучението на персонала. В същото време водещите и останалите служители преминават и обучение в системата на MTV. За да помогнат на начинанието със своето ноу-хау в Гърция бяха и директорите на MTV Италия Рафаеле Сан Джовани и на MTV Испания Рафаеле Антечийно. „Отраснах с MTV и фактът, че съм част от MTV Hellas е като сбъдване на детската ми мечта”, призна при представянето на канала Виктор Рестис.


             

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus