Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

„Сигматропик” – едно изненадващо трип-хоп включване от Гърция

02 Януари 2008 / 12:01:40  GRReporter
1065 прочитания

Ангел Кабакчиев


Признавам, че подходих с доста голяма доза предубеждение, към тази група. „Какво пък толкова интересно ще сътвори гръцки музикален гении, страната на Деспина Ванди и Ана Виси?”, това беше една от първите ми мисли. Но щом чух първите акорди на „Ours at least” от страницата групата в MySpace нещо трепна в мен (ще прощавате за клишето). Слушах парчето, което напомняше на моменти Велвет ундърграунд, на моменти Морчиба и не можех да повярвам, че това е група, идваща от споменатата страна на Василис Карас и Лефтерис Пандазис. Имах чувството, че слушам bristol sound  в едно от най-добрите му проявления. И това не бе просто чувство, беше самата истина, всъщност като изключим факта, че групата е гръцка. И това всъщност не е недостатък, защото излиза, че качествена музика на световно ниво може да се появи и на други места, от известните ни на север и на запад от Ламанша. Още по-приятно е да знаеш, че можеш да се насладиш и на живо на тези творения, тъй като си „съсед” на групата, а не да чакаш, недочакаш някоя музикална компания да се сети, че има и добри независими групи, които може да покани на концерт.


 


Водещата фигура на групата се нарича Акис Боядзис. Музикантът започва първите си прояви през 80те години на XX в., като се лута географски мужду Америка и Гърция и музикално между ню-уейв и пауър пънк. През 1990 г. се завръща в Гърция. След краткотрайни опити да възстанови старата си група, той окончателно захвърля старото звучене. Проектът „Сигматропик” започва като самостоятелен проект на Боядзис през 1997 г., но доста бързо се превръща в една от най-успешните лайв-банди на гръцката инди сцена.


С две думи, ако не сте почитател на ориенталските ритми, трябва на всяка цена да опитате една доза „Сигматропик”. Просто кликнете тук:


 


 


http://www.sigmatropic.gr


 


http://www.myspace.com/stropic


 


http://www.tonguemaster.co.uk/audio%20clips/sigma16haiku_mp3player.html

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus