Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Русия предупреждава от Атина

04 Февруари 2008 / 16:02:16  GRReporter
1227 прочитания

            Руската дипломация избра Атина, за да отправи към НАТО и Европейския съюз сериозни заплахи да не изпращат своя мисия в Косово. Руският посланик в Атина Андрей Вдовин заяви, че Сърбия е независима страна, която не е член нито на НАТО, нито на Европейския съюз, а единствено на ООН. „Затова изпращането на мисия на Европейския съюз е възможно само след съгласие между Прищина и Белград и след гласуването на специална резолюция на Съвета за сигурност на ООН. Във всички други случаи Русия ще реагира по съответен начин”, подчерта дипломатът.


            Андрей Вдовин каза още, че едностранното обявяване на независимост от страна на Косово ще върне Балканите в условията на Студената война за един много продължителен период от време. Той обяви, че ако това стане, Русия като член на Съвета за сигурност на ООН няма да позволи приемането на Косово в организацията или в която и да е друга международна организация, в която членува Русия. Руският дипломат се аргументира с международното право, което гарантира сувереността и границите на държавите по света. Според него независимо Косово ще е в противоречие с международното право и Сърбия никога няма да го приеме като решение.


            Според Вдовин отговорността за сегашното положение носи единствено албанската част на сръбската провинция, която иска да живее в екстремни условия, с опасност за хуманитарна криза и с избуяването на националистически елементи. Руският посланик в Гърция бе категоричен, че решението кога да обяви независимост Косово не се взима в Прищина, а „в някои европейски столици”.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus