Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Социолозите безсилни да предскажат изборите в Кипър

11 Февруари 2008 / 12:02:15  GRReporter
1163 прочитания

            Социолозите в Кипър не са в състояние да дадат каквато и да е индикация за изхода от първия тур на президентските избори на острова в неделя, показва последното проучване на общественото мнение преди решителния вот в неделя. Според резултатите от проучването и тримата основни кандидати сегашният президент Тасос пападопулос, кандидатът на АКЕЛ Димитрис Христофиас и на ДИСИ Йоанис Касулидис имат абсолютно изравнени шансове да спечелят и разликите между тях се движат между пренебрежимо малките проценти – 0,1 и 0,3.


            Наблюдателите констатират, че кипърските гърци са разделени на три равни части и всякакъв опит да се прогнозира резултата от първия тур е спекулативен. Подобна ситуация се случва за първи път в историята на Кипър. За първи път проучванията показват, че кандидатът на десницата Йоанис Касулидис се нарежда втори след сегашния президент Пападопулос. От днес в Кипър е в действие забраната за провеждане и огласяване на проучванията на общественото мнение.


            Решителна роля за крайния резултат от изборите ще изиграе телевизионният дебат между тримата кандидати в четвъртък вечерта. В своите предизборни кампании Касулидис и Христофиас обвиняват сегашния президент в липсата на инициативи за решаването на кипърския проблем. От своя страна Тасос Пападопулос настоява, че днес Кипър е в по-силна позиция, след като отхвърли плана Анан през 2004 година.  

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus