Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Атина “за” Средиземноморския съюз на Саркози

13 Февруари 2008 / 15:02:33  GRReporter
1156 прочитания

В положителен дух са коментарите на Атина относно френското предложение за Средиземноморски съюз, стана ясно от изявленията на заместник-министъра на външните работи Янис Валинакис. “Важно за нас е да преобразуваме добрите политически отношения в региона в икономическо сътрудничество”, заяви Валинакис. “Ние проявяваме интерес към всяка форма на реално сътрудничество, която се развива в региона и по-тази причина гледаме положително на предложения от френското правителство Средиземноморски съюз.”, добави още той.


Целта на Атина е   да превърне традиционно добрите политически контакти  със страните от Средиземноморието в ефективно икономическо сътрудничество с очевидни изгоди за ежедневието на гражданите. Гърция е готова да направи конкретни, добре подготвени предложения в области, които я интересуват и където е възможно да съществува бизнес интерес. Такива са транспортът, корабоплаването, туризмът, енергийната индустрия, емиграцията, културата.


В тази връзка предстои да бъде организирана от гръцкото министерество на външните работи среща, на която ще бъдат поканени представители на браншовите организации от частния и държавния сектори, на бизнес средите и на неправителствените организации, които работят в средиземноморския регион, с цел да бъдат информирани, но и за обмяна на становища.


“Убедени сме твърдо, че гръцкият бизнес има големи перспективи за развитие в широкия средиземноморски регион и всяка възможност, която ни се предоставя трябва да бъде използвана отговорно и да донесе най-добрия резултат за неговото развитие. Възможности съществуват и чрез подходящото стратегическо планиране, сме длъжни да се възползваме в най-голяма степен от тях”, подчерта още Валинакис.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus