Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Райс-Бакояни: Нито оптимизъм, нито песимизъм

15 Февруари 2008 / 08:02:22  GRReporter
1198 прочитания

            Без особен резултат приключи 45-минутната среща на гръцкия външен министър Дора Бакояни с американския държавен секретар Кондолиза Райс. На срещата, която бе поискана от Бакояни са били обсъдени спорът между Атина и Скопие за името на република Македония и независимостта на Косово.


 „Не съм нито оптимист, нито песимист”, каза на излизане от Държавния департамент гръцкият първи дипломат. „Преговорите продължават”. Дора Бакояни уточни, че са обсъждали спора със Скопие по същество, а не с конкретни предложения за име. Най-вероятно новото предложение ще дойде от страна на международния посредник Матю Нимиц, който се очаква да проведе в Атина до края на февруари нов кръг преговори между представителите на двете страни в ООН в присъствието на гръцкия външен министър. Такава среща бе проведена в края на декември в Охрид и бе домакинствана от македонския външен министър Антонио Милошоски. Пред журналисти Бакояни уточни, че Кондолиза Райс не я е информирала за разговорите си с македонския първи дипломат, с когото Райс се срещна преди 2 дни.


Двете дипломатки обаче били на една позиция по отношение на независимостта на Косово. Косово е отделен случай и в никакъв случай не може да служи за прецедент, въз основата на който да се признае Северен Кипър е общата позиция на САЩ и Гърция.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus