Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Комунистът Христофиас фаворит за втория тур в неделя

20 Февруари 2008 / 09:02:02  GRReporter
1141 прочитания

На свое заседание късно снощи Централният комитет на партията ДИКО реши да подкрепи кандидата на комунистическата партия на Кипър Димитрис Христофиас на втория кръг на президентските избори на острова тази неделя. Решението беше взето с тайно гласуване със 112 гала за и 50 против. Националистическата ДИКО, към която принадлежи и досегашният президент Тасос Пападопулос, и комунистическата АКЕЛ доскоро управляваха Кипър в коалиция, която се разпадна след решението на комунистите да не подкрепят Пападопулос, а да излязат със самостоятелен кандидат на изборите. Самият Пападопулос бе въздържан и призова гласоподавателите си сами и по съвест да решат за кого да гласуват.


Решението на ДИКО превръща Христофиас във фаворит за изборите в неделя, тъй като той успя да си осигури и подкрепата на зелената партия, а и на кипърските социал-демократи. Кандидатът на дясната партия ДИСИ Йоанис Касулидис заяви, че уважава решението на националистите и че вярва в преценката на гражданите на острова. Касулидис събра най-много гласове на изборите миналата неделя, но преднината му е минимална. Партията ДИСИ на бившия президент Главкос Клиридис е единствената, която подкрепи плана Анан.


Ако Димитрис Христофиас победи на изборите в неделя, той ще стане първият комунист избран за президент на Кипър.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus