Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Днес избират гръцката песен за Евровизия 2008

27 Февруари 2008 / 07:02:36  GRReporter
1001 прочитания

            Тази вечер в 22,00 часа започва състезанието за гръцката песен на тазгодишния конкурс Евровизия, който ще се проведе в края на май в Белград. Трима изпълнители си оспорват правото да представят страната си на изключително популярния в Гърция песенен конкурс. Това са Каломира Сарандакис с песента Secret Combination, Хриспа с парчето A Chance to Love и Костас Мартакис с Always and Forever.


            Според гръцкия регламент победителят ще се избере от гласовете на журито и на публиката, която ще даде своя вот с помощта на sms-и. Крайната оценка се оформя като сбор от мненията на журито с тежест 40 на сто и на публиката 60 на сто. Председател на 7-членното жури е композиторът Мимис Плесас, а членовете са поетът Андонис Адринакис, генералният директор на ЕРТ Димитрис Годикас, певецът Христос Дандис, PR-ът на ЕРТ Евангелия Пискера, музикалният продуцент Георгиос Кивелос и водещата Рениа Цицибику.


            Водещи на шоуто са сестрите Бети и Матилда Мангира, а режисурата е на „класика” на гръцкото участие в Евровизия Фокас Евангелинос. Специален гост на спектакъла е чаровният Шарбел, чиято песен „Για σου Μαρία” класира Гърция на седмо място миналата година. На сцената ще се появят и представителите на Кипър, Словакия, Румъния и Азърбейджан, които ще се състезават през май в Белград.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus