Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гърция триумфира след наложеното вето на Македония

03 Април 2008 / 08:04:44  GRReporter
1247 прочитания

            Гръцките медии триумфират, след като тази нощ стана ясно, че Северноатлантическият алианс няма да покани Македония за негов член. Телевизиите и електронните медии говорят за исторически успех на гръцката дипломация, която е успяла да настрои срещу Македония и страни като Италия, Испания. Люксембург и Исландия.


            Първите заглавия на всички електронни медии, както и първата новина на всички телевизионни канали е гръцкото вето върху приемането на Македония в НАТО, а снощната вечеря на държавните ръководители на страните-членки на Алианса се определя като личен триумф на премиера Караманлис.


            Гръцките медии се позовават на политици от всички политически партии, които приветстват волята на Караманлис да не се поддаде на американския натиск за македонско членство в НАТО. Отправят се окуражителни викове от целия политически спектър към гръцкото правителство със същата твърдост да не позволи на Македония да започне преговори за членство в Европейския съюз. Както е известно Македония има статут на кандидат, но няма насрочена дата за започване на преговори. Очаква се те да се насрочат за ноември, но Гърция едва ли ще позволи това.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus