Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Планът Анан като основа за преговори иска Северен Кипър

24 Април 2008 / 09:04:30  GRReporter
1341 прочитания

            Ден след началото на работата на техническите комисии, които да подготвят основата за директните преговори между лидерите на кипърските гърци и кипърските турци Димитрис Христофиас и Мехмед Али Талат, бъдещето не изглежда толкова безоблачно. Съветникът на Талат Оздил Нами заяви, че целта на кипърските турци са преговори на основата на плана Анан – нещо, което категорично се отхвърля от кипърските гърци.


            В интервю за весник „Филелефтерос” Оздил Нами заявява, че всички елементи, които безпокоят гръцката страна ще бъдат обсъдени на масата на преговорите и обратно. Освен това той казва, че много неща са се променили след представянето на плана Анан и това също трябва да се вземе пред вид на масата за преговорите. Например отчуждаването на чужденци на имотите на кипърските гърци в Северен Кипър. В плана Анан за тези имоти се предлагаше формула, която чужди вещи лица намираха справедлива, но която се отхвърли от кипърските гърци.


            Съветникът на Талат смята, че обединението на Кипър трябва да стане на основата на две равностойни държави, които да имат единно международно представяне. Той подчертава, че обединението на Кипър и европейската интеграция на Турция са два процеса, които върват паралелно и си помагат един на друг.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus