Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Раздвижване около името на Македония

09 Юли 2008 / 16:07:31  GRReporter
1210 прочитания

В началото на седмицата се състоя среща между президента на Република Македония Бранко Цървенковски и министър-председателя Никола Груевски, на която за пореден път беше обсъждан проблема с името на държавата. Съгласно сравнително краткото изявление от страна на представители на кабинета на Цервенковски, срещата е имала съгласуващ характер. Според електронните средства за масова информация в Македония, господата Цървенковски и Груевски „ са разгледали идеите, които наскоро бяха представени от Матю Нимиц по време на посещението му в Атина и Скопие. Срещата е имала за цел да да се стигне до споразумение за обща позиция по отношение на хода на бъдещите преговори за името, със съдействието на Матю Нимиц”. Същите македонски източници на срещата са присъствали и външният министър Антонио Милошоски, както и представителят на страната в преговорите Никола Димитров, които също са взели отношение по изказаните от Нимиц идеи. Никола Димитров ще запознае с официалното становище на Македония Матю Нимиц, който ще отпътува в близките дни за Ню Йорк заедно с шефа на кабинета си Мартин Протугер. След срещата с Димитров, Нимиц ще се срещне в Ню Йорк с представителя на гърция Адамандиос Василакис, предават македонските медии

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus