Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Политическият трилър около случая “Захопулос” продължава

11 Юли 2008 / 05:07:39  GRReporter
1262 прочитания

След седеммесечно, беше освободена 35-годишната бивша служителка на министерството на културата, обвинена в изнудване по случая “Захопулос”. Мярката за временното й задържане, беше заменена със забрана за напускане на страната и задължително представяне в полицейски участък веднъж месечно. Съгласно решението на съда, тя разполага с постоянно местожителство и адрес, не е била преследване за неспазване на съдебни решения и не е вероятно да извърши други простъпки, ако бъде освободена. Също така е показала много добро поведение по време на своето задържане и не е била наказвана дисциплинарно. Прокурорът е поискал да бъде отхвърлена молбата й за освобождаване.


“Чувствам се радостна и много щастлива, че вдишвам отново въздуха на свободата. Чувствам се удовлетворена, било то и чак сега”, заяви 35-годишната минути след нейното освобождаване. “Още малко и щях да стана 36-годишна”, пошегува се още тя. В изявлението си тя призна още, че е правила грешки, но не и такива, засулжаващи подобно сурово наказание като, освен това изрази своя оптимизъм за съдебното развитие на делото.


Прокуратурата изпраща разследването по случая “Захопулос” в архив, като прехвърля отговорността за по-нататъшното разследване само по отношение на евентуално политически ангажирани личности и въпроса за изплащането на добавки, чрез специални сметки.


Свидетелски показания даде в началото на седмицата пред прокурор Мария Гане и независимият депутат Костас Кукодимос, в рамките на разследването по повод обвиненията на журналиста Макис Триандафилопулос. По същото време, другият известен журналист, замесен в политическия трилър – Темос Анастасиядис, даде показание пред прокурор Ефтерпи Кудзамани във връзка със собствените му обвинения срещу следователя Д. Иконому, който работеше по случая с бившия главен секретар на министерството на културата Христос Захопулос. Анастасиядис е заявил за пореден път в своите показания, че обвиненията срещу него са неоснователни, без доказателства и достоверни свидетелски показания. Молбата за отстраняването на следователя, подадена от известния гръцки журналист беше отхвърлена. Интересното в случая е, че два дена след нейното подаване, самият Анастасиядис я оттегля...

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus