Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Горещ телефон за гърците в Грузия

10 Август 2008 / 10:08:47  GRReporter
989 прочитания

            По заповед на външния министър Дора Бакояни в гръцкото дипломатическо ведомство се задейства центърът за работа при кризисни ситуации под ръководството на заместник-министъра Теодорос Касимис. “Гърция внимателно следи ситуацията в Южна Осетия и най-вече състоянието на гръцките граждани там”, се казва в официалното съобщение на гръцкото външно министерство. Стотици грузинци от гръцки произход живеят в границите на Южна Осетия и в момента се намират в центъра на бойните действия.


            Гръцкото външно министерство чрез посолството си в Тбилиси и организациите на гърците в Грузия е в постоянен контакт с гръцките граждани и  семействата им и се информира непрекъснато за сигурността им. От снощи във ведомството са открити две горещи телефонни линии, на които гражданите могат да се информират за състоянието на близки и роднини в Южна Осетия. Телефоните са:    


210 3681212 и 210 3681730


            При необходимост и ако се прецени, че обстановката в Грузия се влошава, към службата на говорителя на гръцкото външно министерство ще се открие още една гореща линия, този път за журналистите и чуждестранните кореспонденти в Гърция.


            Междувременно трикратният олимпийски шампион с цветовете на Грузия и на Гърция Кахи Кахиашвили отправи остри нападки към Русия за действията й в Южна Осетия. “Русия напада цивилно население. Невинни хора умират”, заяви роденият и израсъл в Южна Осетия спортист. Той заяви, че родната му къща е разрушена, а баща му и роднините му са невъоръжени в района на бойните действия.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus