Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Гръцката сянка на Барак Обама

08 Септември 2008 / 00:09:01  GRReporter
1049 прочитания

            Някои му предричат поста на министър на финансите. Други го посочват като следващия губернатор на Илинойс. Трети смятат, че ще наследи Барак Обама в сената на Съединените щати. Но Алексис Янулиас и до момента има изключително успешна кариера. Роден е през 1976 година в Чикаго от родители, които произлизат от град Калаврита, северен Пелопонес. Живял е две години в Гърция, където е играл баскетбол в отбора на Панйониос. В момента е финансов министър на Илинойс и финансов съветник на кампанията на кандидата на демократите за президентския пост Барак Обама.


            „Демократите ще спечелят убедителна победа на президентските избори с решителната подкрепа на гръцкото лоби в САЩ”, заявява със сигурност Алексис Янулиас в интервю за неделното издание на вестник „Елефтерос типос”. „Ние сме много и сме организирани в цяла Америка. Мога да спомена Елени Цакопулу, Пол Сарбанис, Еди Земениди, но не само те. През 2006 година се появи едно ново поколение американски гърци като Джон Сарбанис, Джак Спейс, Гас Билиракис. Те са много активни и ще присъстват в политическите проблеми за дълго време”, пояснява младият политик.


            Алексис Янулиас подчертава интересът, който Барак Обама има към Гърция и благоприятните му позиции за решаването на националните проблеми на Гърция. Според него за Гърция няма по-благоприятен вариант за президент и вицепрезидент на САЩ от двойката Барак Обама – Джо Байден. Самият той не очаква да бъде поканен в правителството на Обама, ако демократите спечелят изборите и признава, че сегашната му работа му доставя голямо удоволствие. „За мене са гласували милиони гласоподаватели в Илинойс и като министър на финансите на щата всяка година отговарям за бюджет от 20 милиарда долара”, заявява Янулиас.


            Младият политик признава, че е много горд от гръцкия си произход и обещава, че винаги ще помага на родината на предците си.


 


Снимка – „Елефтерос типос”

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus