Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

АЕК - повален от вирус по време на мача с Бенфика

19 Декември 2009 / 08:12:28  GRReporter
999 прочитания

Болни играха по време на срещата с Бенфика футболистите на АЕК. 12 играчи от състава са измъчвани от вирус със силно стомашно чревно разстройство и повръщане. В най-тежко състояние са Тахцидис и Карабелас, които не само, че бяха отстранени  от състава за мача с Бенфика, но изобщо не се появиха и на стадиона. Със същия вирус макар и в по-лека форма е заразен и играчът Яхич, който още сутринта преди мача се намираше в тежко състояние. Това бяха и причините треньорът Байевич да не иска Яхич да участва в мача. В крайна сметка участието му се оказа наложително, тъй като трябваше да замести съотборника си Майсторович, когото вирусът буквално повали на игрището. С фаталния вирус бе свързана и втората смяна по време на мача - Салива смени Маку, който малко след това повърна в съблекалните. Заразен от вируса макар и в по-лека форма игра и Мандука. След 33-та минута на второто полувреме играчът също бе сменен.
За тежкия фатум виснал над АЕК и неговия треньор свидетелстват допълнително и новините, които идват от Гърция докато отборът е в Португалия. Докато футболистите болни, геройски се борят на стадион Да Луз, Байевич е уведомен, че шестимата играчи на АЕК останали в Гърция са заразени от същия вирус, макар и в по- лек вариант…
Останалият почти без играчи АЕК вече се свърза с Патрик Комнинос -  изпълнителния директор на Супер лигата и изпрати молба за отменяне на мача с Астерас Триполи. Мачът трябваше да се играе в неделя, но отборът засега не е в състояние да предостави играчи… От АЕК се опасяват вирусът да не събори целия футболен екип, тъй като най-вероятно заразяването е станало по време на коледното празненство на отбора.
    Междувременно президентът на АЕК Никос Танопулос подаде оставка.  Причината да се оттегли от  досегашната си позиция е желанието му най-после да сложи край на „театъра на абсурда”, който през последните месеци се разиграва в дружеството и на който всички, включително и феновете на АЕК са свидетели. Като главен повод за оттеглянето си обаче Танопулос посочи, нуждата час по-скоро да започнат административни промени в АЕК. Танопулос увери, че ще остане в административния отдел колкото време е нужно за да осигури на АЕК едно спокойно функциониране.
    В заявлението си на официалната страница на дружеството той се обърна към Никос Нотяс, Поли Хадзийоану, Петрос Папа, Такис Канелопулос, Гика Гума, Демис Николаидис и др. да поемат историческата отговорност, която имат спрямо отбора и неговите фенове, като оставят настрана конфликтите,  разочарованията и неразбирателството и заедно намерят решение на проблемите на АЕК.

Категории: аек вирус президент оставкаФутбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus