Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Босилеград посрещна журналистите от българските медии в чужбина

22 Октомври 2014 / 00:10:23  GRReporter
948 прочитания

Юбилейната Десета световна среща на българските медии в чужбина набира скорост, заедно с участието на GRReporter в нея. През втория ден на форума действието се пренесе в Западните покрайнини в Босилеград. Темата на единствения работен панел, в който взе участие и Мария Спасова, беше посветена на проблеми, свързани с образованието и самосъзнанието сред българските общности по света. Темата провокира сериозна дискусия, пречупена през проблемите на гостоприемните домакини от българската общност в Сърбия. Г-жа Спасова сподели добрите практики на гръцката държава при работата с голямата им диаспора и проблемите на българските неделни училища в Атина.

Последва посещение на храм-паметник „Света Троица” в село Извор, което ни потопи във възрожденския дух от една друга епоха. Дух, от който имаме толкова голяма нужда и който е присъщ за голяма част от българските общности в чужбина, които се опитват да съхранят и продължат своята идентичност и българско самосъзнание.

За да придобиете по-добра представа за цялото събитие, предлагаме ви да разгледате нашия фоторепортаж от Босилеград.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus