Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Фернандо Сантос е оптимист за двубоя Гърция-Германия

22 Юни 2012 / 10:06:14  GRReporter
1605 прочитания

Футболният двубой между Германия и Гърция се очаква с огромно напрежение. Средиземноморците очакват техните национали да победят северно-европейските си опонент, а на пресконференция преди решаващия ден треньорът на гръцкия национален отбор Фернандо Сантос остави да се разбере, че борбата ще е епична.

“Очакваме една голяма игра. Всички, които взимат участие в битката да помогнат за на футбола да се придвижи напред. Това ще е игра, в която всички играчи ще дадат всичко от себе си. Знаем колко е добър германският отбор. Той може да е фаворит, но ние ще използваме всички шансове, които ни се дават. За 90 минути могат да се случат много неща”, заяви треньорът на гърците, който е от португалски произход.

Футболният мач Гърция-Германия, който започва в 21:45 часа в петък е оприличен на сблъсъка между Давид и Голиат. Сантос казва, че за вдъхновение за вечерния двубой, гръцките играчи имат своите съотборници, които през 2004 спечелиха Европейското. За тактиката, която е определили за отбора си, Сантос казва, че ще е силова. “Трябва да навлезем силно в играта. Да не правим грешки. Само така ще увеличим възможностите да отпразнуваме края на мача. Всички треньори казват с право, че всяка игра е финал”.

На сравненията, че срещата Гърция-Германия ще прилича на борбата между Давид и Голиат, Сантос качва, че това е добро сравнение. “Давид спечели на края, нали?”, попита той риторично. За коментара на треньора на германските национали, че гръцките играчи били “майстори на футболното оцеляване”, Сантос заяви, че познава много добре реалността, но играта ще покаже реалните възможности и на двата отбора. Теренът в Гданск не е лек, температурите са ниски за този период, но според португалеца това не е решаващ фактор за развитието на играта. Той определя срещата Гърция-Германия като един от най-важните моменти в кариерата му.

“Треньорът на всеки отбор се опитва да оползотвори по най-добрия начин характеристиките на всеки играч, като остави и своята следа в отбора. Ние се опитваме да направим това още от първия момент. Да задържим всички положителни неща, да укрепим допълнително добрата защита и да създадем възможности за подобряване на нападателната офанзива. Подобрихме се”, казва категорично Сантос. За противниковия отбор качва, че неговият колега Леви е свършил много добра работа и германците са добре подготвени. Тяхната подготовка се характеризира според думите му с прагматизъм и гъвкавост, а играта им е добра във всички области.

Категории: СпортФутбол Сантос Гърция Германия Гданск
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus