Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Финансови проблеми спъват АЕК по пътя за купата

30 Април 2009 / 08:04:03  GRReporter
1078 прочитания

Иван Колев

Председателят на съвета на акционерите на АЕК - Никос Нотяс пристигна вчера в Атина, за да наблюдава предстоящия в събота финал с Олимпиакос. В ранния следобед г-н Нотяс е провел среща с управителния съвет и техническия персонал на клуба.

В срещата са взели участие президентът на АЕК Никос Танопулос, треньорът Душан Баевич и Стелиос Манолас. В продължание на три часа те са разисквали предстоящия сезон и бъдещото развитие на отбора.

Акцент в разискванията е бил поставен върху финансовото състояние на клуба.

Както по-рано вчера съобщи в електронното си издание вестник “Елевтерос типос” президентът на АЕК - Никос Танопулос, е определил като много трудно спечелването на купата в събота.В специално писмо до акционерите на клуба няколко дни по-рано Танопулос е определил спечелването на купата като “чудо”.

Президентът е описал с тъмни краски финансовото състояние на жълто-черните. В писмото той казва: “Понякога се чувствам много зле да Ви искам пари, но трябва да признаем големите грешки от миналото, за които всички носим отговорност и да продължим... Други възможности нямаме”. Във вчерашния разговор е станало ясно, че ако не бъде намерен нов стратегически инвеститор, средствата за предстоящия сезон ще бъдат максимално ограничени. По-конкретно следващият бюджет на АЕК ще бъде намален с 5 милиона евро в сравнение с предходния.

Никос Нотяс е изразил безрезервната си подкрепа за шейсетгодишния треньор и стратег Душан Баевич и е информирал управителния съвет за бъдещите трансфери в отбора.

От своя страна Баевич и Манолас са уверили Нотяс, че и с ограничени средства ще продължат работата си. Срещата до голяма степен свали натрупаното в последните седмици напрежение между ръководството на клуба и акционерите. На следобедната тренировка президентът на клуба, Никос Танопулос е съобщил на играчите, че при победа в събота премията ще бъде 300 000 евро.

Тренировка с пълно натоварване под ръководството на треньора Душан Баевич вчера проведоха Сотирис Кирякос и Рафик Джимпур. Тяхното включване в отбора за съботното дерби бе под въпрос поради травми.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus