Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Форбс и Бурда намериха своя начин да оцелеят като медии

07 Март 2014 / 18:03:07  Анастасия Балездрова
2116 прочитания

В съвременния свят нуждата от повече и разнообразна информация расте непрекъснато. Въпреки че все още държат първенството, традиционните медии отдавна не са достатъчни на хората, които искат да бъдат информирани 24-часа в денонощието с актуална информация, представена с всички средства на новите технологии. На медийната конфереция Publishing Conference 2014, която организира в Атина компанията Boussias Communications бяха обсъдени начините, по които електронните медии могат да увеличат своята аудитория и приходи.

Пример за медия, която е успяла да създаде такова съдържание и да увеличи читателите и рекламодателите си е авторитетното списание Форбс. В електронното му издание работят 1300 души, които работят върху 8000 публикации на месец и 100 000 на година. Те имат един специфичен стимул, за да вършат работата си възможно най-добре. И той е, че заплащането, което получават зависи от броя на прочитанията на техните статии. “Колкото повече потребители харесат техните публикации, толкова по-голяма е сумата в месечното им заплащане”, посочи управляващият директор на списанието Чарлс Ярдли.

Начинът, по който Форбс си осигурява приходи от рекламни съобщения е не по-малко оригинален. Преди няколко месеца е въведена иновативната електронна платформа BrandVoice, която позволява на рекламодателите да публикуват свои текстове, използвайки същите инструменти за достъп до съдържанието на медията с журналистите. По този начин те имат директен контакт с читателите.

“Всички наши статии са свързани със социалните медии. Читателите могат да се запознаят с профила на всеки от авторите, както и да са наясно с броя на прочитанията на всяка статия. Във Форбс подкрепяме напълно принципа “прозрачност навсякъде”, допълни Ярдли.

Бурда е едно от най-старите и популярни списания за мода. “Дори в годините след Втората световна война жените са си го купувалим защото въпреки бедността си са изкали да бъдат облечени красиво”, разказа младият директор “Бизнес развитие” в изданието Олаф Холцхаузер.

Преди няколко години обаче нуждата от обновление на съдържанието и създаването на електронен вариант проличала от спадналите продажби. “Решихме да обогатим съдържанието, като включихме много нови категории, които интересуват хората днес, като пътуванията, домашните любимци, градинарството, готвенето и други. Потребителите са онези, които посочват как трябва да развием съдържанието и да използваме технологиите”, каза той.

Въпреки новите теми обаче Бурда си остава едно модно списание с характерните за него кройки на модно дамско облекло, които продължават да се търсят от читателките и до днес. Изданието е успяло да обнови печатното издание и да прехвърли неговото съдържание и в електронен формат. Така читателите могат да се абонират за новостите на сайта, да гледат видеа, да поръчат комплекти с шивашки принадлежности, да се информират за различните материи и как да боравят с тях, да “свалят” или поръчат книги с кройки.

В същото време от Бурда организират и събития и пътувания като миналогодишната 7-дневна шивашка ваканция във Франция, която била разпродадена в рамките на само един ден. Те са и част от новите извори на финансиране, въведени след 2010, които година след година дават все по-добри резултати.

По време на конференцията бяха обсъден също различни начини, по които издателите биха могли да достигнат до желаната публика.  

Категории: Медии електронни медии финансиране рекламодатели нови технологии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus