Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

GRReporter с бронзов медал в гръцките Digital Media Awards 2014

20 Юни 2014 / 15:06:56  Анастасия Балездрова
928 прочитания

GRReporter получи бронзов медал в категорията „Най-добър тематичен сайт” на гръцките награди дигитални медийни награди. Сайтът ни бе отличен сред най-добрите електронни медии в Гърция.

Конкурсът Digital Media Awards 2014 е създаден с цел да бъдат наградени и представени най-добрите и най-иновативните практики в областта на електронните издания. Церемонията по награждаването се проведе в четвъртък, в пространството за културни и артистични прояви Gazarte.

GRReporter спечели интереса и признанието на журито с оригиналната идея като сайт за новини и анализи от Гърция на български и английски език и от България на гръцки език, който фокусира върху теми от българо гръцки интерес във всички области – политика, икономика, социални проблеми, култура, спорт.

„Кандидатите за наградите на конкурса се състезаваха по няколко основни критерия: първоначална идея, осъществяването, най-доброто приложение и нейната функционалност”, посочи председателката на журито Бети Цакаресту, доцент в катедрата по комуникация, медии и култура в атинския университет Пандио. „Насърчаването на иновациите и стимулирането чрез наградите са една голяма възможност за сектора и за подобряването на конкурентността. Представянето на най-добрите примери води до по-нататъшното развитие и са стимул за всички нас”, допълни тя.

Участниците в 11-членното жури са гласували по електронен начин в рамките на предварително сформирани групи. Оценяването е било направено по специално създадена за случая интернет-платформа. Крайната оценка за всеки от кандидатите е била оформена от средния бал на резултатите.

Въпреки че не беше лишена от официалност, церемонията премина в изпълнена с въодушевление и весела атмосфера. Водещи бяха двама от най-популярните в Гърция стендъп комици Лила Стамбулоглу и Силас Серафим.

С много хумор те представиха 55-те победители в различните категории, сред които много водещи компании в областта на медиите и рекламата. Бяха наградени телевизия Antenna за новинарските си сайтове antenna.gr/news и vice.gr, новосъздаденият сайт thetoc.gr на журналистката Ели Стаи, сайтът на телевизия Mega www.megatv.com/megamou, novasports.gr, sport24.gr, Star Channel, няколко интернет радиостанции, електронното приложение на вестник protothema.gr,  регионални медии, информационни и коментарни блогове, както и много компании в областта на електронните медии и рекламата.

Наградата от Digital Media Awards 2014 е третата поред награда за GRReporter. През 2012 сайтът бе отличен с първа награда в категорията „Регионална медия”, а през 2013 – с приз в категорията „БГ медии в чужбина” на престижните „Български награди за Уеб”. Новата награда е първата, която получаваме извън България и това я прави още по-ценна и вдъхновяваща.

GRReporter ще продължи да предоставя актуална и качествена информация на своите читатели, чийто брой расте непрекъснато. 

Снимки от церемонията по награждаването можете да разгледате в нашия фоторепортаж.

Категории: Медийни вести награда най-добър тематичен сайт Digital Media Awards 2014 GRReporter
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus