Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Гърция срещу Германия в Евро 2012

22 Юни 2012 / 21:06:43  Виктория Миндова
2501 прочитания

Динамично започна срещата между Гърция-Германия в Гданск в рамките на Европейското футболно първенство 2012. В третата минута след едно загубено положение, германците вкараха гол в гръцката врата, но той не се отчете, защото се оказа off side.

Въпреки, че германците се водят фаворити в срещата, гръцките национали имат не малко поддръжници. Един от тях е легендарният Марадона, който заяви, че щом Леонидас е могъл да се изправи с 300 гърци срещу 10 хиляди персийци, то 11 гърци могат да се справят с 11 германци.

В четиринайстата минута Самарас се опита да спре германския нападател, но срещна крака му, за което се отсъди наказателен за Германия, който не даде резултат. Минута по-късно Самарас получи жълт картон за нарушение.

Между 22-та и 25-та минута германците създадоха четири положения пред вратата на гърците, но не успяха да вкарат нито веднъж гол. Два пъти гръцките защитници спасиха положението, вратарят Сифакис също показа сериозен професионализъм, а последният опит от тази серия бе далеч от мрежата. Това изправи на нокти Фернандо Санчес, който крещеше указания на футболистите си от скамейката.

В 39-та минута Германия успя да пробие ефективно защитата и въпреки, че Сифакис се опита да я спре, топката удари мрежите на Гърция. Съдията даде допълнителни три минути в първото полувреме, но резултатът остана непроменен. След края на първата част, камерите показаха как германският канцлер Ангела Меркел се оттегля от трибуните с лека усмивка.

Между симпатизантите на сините национали се оказа и американската водеща от гръцки произход Мария Менунос, която коментира в Twitter: "Добре... Гърция имаше затруднения в първото полувреме, нека им (на футболистите) изпратим много любов и положителни емоции, за да променят резултата".

В първите пет минути на второто полувреме Гърция пое с нови сили и изравни резултата. Георгиос Самарас вкара бърз и чист гол в германската врата и вдигна духа на средиземноморците.

Зевзеците в интернет коментираха, че когато Самарас вкара гол, трябва да пуснат “The eye of the tiger”. Тази шегичка се свързва толкова с министър-председателят, колкото и с футболиста – може премиерът Андонис Самарас да има проблеми със зрението, но нападателят Георгиос Самарас е точен като ръката на Роки.

Радостта на гърците не трая много, след като в 61-та минута Германия отново поведе в резултата. Кедира проби и превърна резултата в 2-1 за Германия. Две минути по-късно топката отново заплаши германската вратата, но мина високо над гредата. 68-та минута германците набраха сериозна преднина и поведоха с 3-1, а в 74-та минута играта Германия-Гърция стана 4-1.

Гръцките фенове не побързаха да осъдят националите. В социалните мрежи започнаха да се появяват окуражителни думи, а приятел на GRReporter в Twitter заяви: "Няма срам да загубиш мач от отбор, който може да отнесе купата на Euro2012".

В 89-та минута Салпигидис вкара втория гол за Гърция от дузпа и крайният резултат завърши 4-2 за Германия.

Категории: ФутболСпорт Гърция Германия Европейско 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus