Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцки майстор готвач ще готви за срещите на върха на лидерите от Европейския съюз

15 Февруари 2012 / 12:02:07  GRReporter
2287 прочитания

Гръцкият топ готвач от италиански произход Екторас Ботрини спечели конкурс в Брюксел между шест от най-добрите в неговата професия и ще сервира средиземноморска кухня на срещите на върха на лидерите от Европейския съюз. Ботрини е установен майстор готвач в Гърция, но придоби широка популярност след пускането в ефир на телевизионното предаване “Кошмар в кухнята”. В него майстор готвачът бива поканен в различни ресторанти и таверни, за да ги обнови и в много случаи да спаси от фалит търговските обекти. Ботрини е известен не само с отличните си способности в професионалната кухня, но и с бурния си характер, както и със стремежа си към съвършенство.

За тайната на победата си в Брюксел, Ботрини казва пред телевизия Стар: “Направихме меню, което е повлияно от кризата. Базирано е на обикновени продукти и средиземноморски рецепти”. Гръцките журналисти се шегуват, че  Европа ще яде пак от ръцете на Гърция, а Стар завява, че отмъщението се сервира най-добре студено, като визират порциите, предвидени за Ангела Меркел.

Предаването на Екторас Ботрини “Кошмар в кухнята” тече по телевизия Алфа и се радва на голям успех от 2009. То е създадено по лиценз на британското шоу “Кошмари в кухнята на Рамзи (Ramsay's Kitchen Nightmares), който също е известен телевизионен майстор готвач. По телевизия Мега има друго готварско предаване - “Мастър шеф”, което също се оказва любимо на гръцките зрители. За разлика от шоуто на Ботрини, “Мастър шеф” е под формата на състезание, в което група готвачи се борят да достигнат върха, за да бъдат възнаградени с почетната титла. Това предаване направи и специално издание за деца, в което малчугани между 10 и 13 години се учат да готвят.

Кулинарните предавания в гръцката телевизия процъфтяват в последните две години и изместват популярните доскоро телевизионни сериали местно производство. “Като не можем да си позволим да ходим по скъпи ресторанти вече, можем поне да гледаме как се готви в тях”, казват шеговито зрители.

Категории: ЛичностиМедийни вести Ектора Ботрини готвач готварски предавания
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus