Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Олимпиакос срещу Бордо, Панатинайкос срещу Рома

20 Декември 2009 / 09:12:46  GRReporter
1027 прочитания

С шампиона на Франция – Бордо ще се състезават червено-белите в 16-та на Шампионската лига. Първата среща между двата отбора ще се проведе на 23-ти февруари на стадион Караискаки в Атина. Резултатът от изтегления жребий не разочарова нито един от двата отбора. Бордо е доволен, че ще играе с Олимпиакос, а според президента на отбора Жан Луи Трио, отборите трябва да са доволни, че ще играят един с друг, а не с по-силен противник.
    Подобно е становището и на треньора Лоран Блан, който изясни, че Бордо е искал да избегне среща с по-силни отбори като Интер и Милан. Жан Луи Трио и Лоран Блан вземат отбора на Олимпиакос много на сериозно, тъй като той има постоянно участие в Шампионската лига. От своя страна капитанът Алу Диара смята, че макар и не най-силният в 16-та, Олимпиакос не участва в лигата по случайност.
    Диара определи бъдещата срещата като „гореща”, тъй като е всеизвестно колко ентусиазирани са феновете на Олимпиакос. Отборът на Бордо може да се похвали с доста добри футболисти. Сред тях са между другото  Горкиф  (за купуването на когото Бордо плати 15 милиона евро на Милан) и Лоран Блан, играчът чието присъствие на стадиона плаши не малко противници.
    Удовлетворен от изтегления жребий е и отборът на Олимпиакос, който също се надяваше да избегне срещи с по-силни противници. Футболистите са ентусиазирани и с оптимизъм се изказват за предстоящите мачове. Според Авраам Пападопулос е дошло време Бордо да загуби. По време на първия си мач Олимпиакос на всяка цена ще се бори за гол като едновременно няма да допуска гол от страна на противника. Като много положителен определи факта, че първият мач ще се играе именно в Атина играчът Заири . Той характеризира отбора на Бордо като силен, но без опит в Шампионската лига.
    Жребият ще срещне също така Панатинайкос с отбора на Рома. Де Роси, Баптиста Вусинич и Перота са само някои от звездите, с които Рома разполага, а името на капитана Франческо Тоти е станало повече от емблематично. Въпреки сериозния противник, „зелените” са оптимистично настроени за предстоящите срещи. Нападателят Сисе смята, че мачовете на Панатинайкос с Рома ще бъдат два „изключителни мача”, а отборът се надява да мине в класацията и е готов да даде цялата си душа и сърце за да постигне целта си.
    Никос Ниоплиас и неговият помощник Кжиштоф Важеха от своя страна са по-лаконични и характеризираха резултата от жребия просто като задоволителен. Важеха смята, че жребият не е труден, тъй като липсва фаворит - и двата отбора са почти на едно ново, а шансовете за победа и класиране в 8-та на Шампионската лига той определи като равни и за двете страни.

Категории: Шампионска лига жребий Олимпиакос ПанатинайкосФутбол
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus