Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сакис Рувас взе награда за „Най-добър певец за 2009”

10 Февруари 2010 / 12:02:58  GRReporter
2840 прочитания

Най-добър певец за изминалата година е Сакис Рувас според читателите на списание Status, което на бляскава церемония връчи Наградите за мъже на 2009 година. Сакис събра най-много гласове и сияещ от радост се качи на сцената, за да получи наградата си, която му връчиха членовете на комисията на телевизионното риалити Х-Factor. През изминалата година Сакис участва като представител на Гърция за Евровизия, изигра ролята на сериен убиец във филма „Duress” и стана татко на малко мимченце, което му дари съпругата му манекенката Катя Зуганели.

Френският футболист Джибрил Сисе, който рита за атинския клуб Панатинайкос, отнесе наградата за Най-стилен мъж на годината. „Аз съм много запален на тема мода и за мен е голяма радост, че получавам признание от публиката за това във формата на тази награда” каза Сисе след като получи статуетката във форма на летяща комета. Джибрил Сисе се отличава с оригиналния си стил – той сменя имиджа си и прическите си със същата лекота, с която забива и голове по време на мачовете.

Награда, която накара всички в залата да се просълзят, бе връчена на Спасителния екип, който преди години след земетресението в Атина, както и сега в Хаити е спасил живота на десетки хора, измъквайки ги от срутените сгради.

„Кошмарът в кухнята” Екторас Бодрини взе наградата за „Телевизионна личност”. С предаването си той закова вниманието на зрителите с острия си тон и абсолютната безкомпромистност, с които насочва собствениците на заведения, които имат проблем с бизнеса за това как да променят менюто и имиджа на техните ресторанти, за да привелкат клиентела.

Журналист на 2009 г. стана водещит на предаването „Протагонистес” Ставрос Теодоракис, който направи обстоен репортаж за случая на залятата с киселина синдикалистка българката Константина Кунева. За писатели на годината бяха избрани Апостолос Доксиадис и Христос Пападимитриу за комикса Logicomix, който влезе в класациите за топ книги на световноизвестни списания. Темата на комикса е за раждането на Логиката, за раждането на един език, който да бъде точен, ясен и логически свързан. Главният герой на комикса е Бертран Ръсел, а писателите Доксиадис и Пападимитриу са математик и преподавател по теоретична информатика съответно, които както пишат на официалния сайт на Logicomix в свободното си време се занимават с писателстване.

Треньорът на националния отбор по футбол Ото Рахангел заслужи наградата за „Мъж на годината”, а баскетболистът от ПАО и играч в националния отбор Ник Калатис бе награден за дебютант на годината. Спортист на 2009 г. стана рали състезателят Ламброс Атанасопулос.

За Мениджър на годината читателите на „Status” избраха Димитрис Пандермалис, а Георгиос Лагиос отмъкна приза за Учен на 2009 г. за това, че е открил как автомобилите могат да изминат 50 км. вместо с бензин с една чаша вода. За това негово откритие и за приноса си в науката за практическите приложения на водорода, той е поздравен лично от Бил Гейтс.

Гръцкият комик Танасис Венгос получи наградата за „Цялостен принос”, а наградта за най-добър актьор получи Янис Безос. Наградата за „Радио личност” бе дадена Джимис Панусис, а за композитор на 2009 г. читателите на „Status” избраха Димитрис Пападимитриу.

На наградите присъстваха звезди на шоубизнеса, журналисти, творци и бизнесмени, а специална чест с присъствието си оказа големият композитор Микис Теодоракис.

Водещи на церемонията по връчването на четиринайстите награди „Мъже на годината 2009” на списание Status, която се проведе в „Атинон Арена”, бяха телевизионните водещи Фотис Сергулопулос и Мария Бакодиму.

 

Категории: Медийни вести Сакис Рувас награди Status
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus