Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Сбогом, Валверде

10 Май 2009 / 08:05:00  GRReporter
1716 прочитания

Вчера в късния следобед сагата с треньора на Футболния клуб Олимпиакос - Ернесто  Валверде остана в историята. Тя занимава спортните среди на Гърция от понеделник, когато стана ясно, че не всичко около продължаването на договора с испанския техник е наред. Президентът на Олимпиакос  Сократис Кокалис информира членовете на Борда на директорите за избора на треньор на клуба: ”Знаете, че е направено предложение за подновяване на договора с  г-н Валверде още от декември. Предложението ни не бе прието от г-н Валверде, който ни направи насрещно предложение. Управителният съвет единодушно реши, тъй като не бе прието първоначалното предложение на ФК Олимпиакос, ние също не приемаме предложението на г-н Валверде относно продължаване на сътрудничеството ни  и нямаме друго предложение”.

”Той е е един много голям треньор, който допринесе в голяма степен за постигнатите високи резултати от клуба през годината, а също така и за развитието на отбора”, каза още Кокалис. Президентът на клуб заяви още: „Относно това кой ще бъде новия новият технически ръководител на Олимпиакос мога да кажа, че дочух много имена, но нищо не е сигурно още. Решението ще бъде взето на следващото съвещание в края на месеца".

В интернет страницата си Олимпиакос направи следното съобщение във връзка със заседанието на Борда на директорите: “Бордът на директорите, след като не прие предложението на г-н Ернесто  Валверде към ФК Олимпиакос да продължат своето сътрудничество, реши единодушно да не подновява договора му”.

В друга среща до края на месец май ще се вземе решение за назначаването на нов треньор.
Въпреки че все още от централата на клуба не се ангажират с имена на бъдещ заместни на Ернесто Валверде, вчера се разбра, че Сократис Кокалис е имал продължителен разговор с Тимур Кецбая, който от два дни се намира в Атина. Постигнали са устно споразумение за сътрудничество за една година с шъзможност за подновяване от още една година и годишна заплата за Кецбая от 500 000 евро.

Предимствата на Тимур Кецбая са, че познава добре гръцката футболна реалност и адаптирането няма да му отнеме време, което би било необходимо на друг европейски треньор, също така и значително по-малката сума, за която ще работи. Интересен момент е, че една значителна част от червенобелите фенове  е против идването на Кецбая на кормилото на Олимпиакос. Вчера те изразиха протеста си пред стадиона на клуба в Ренди.

Въпросите, които поставиха от фен-клуба на Олимпиакос бяха:

Как ще помогне на Олимпиакос треньор, който в едно първенство като това на Кипър е достигнал с отбора си едва до третото място? Защо, след като е толкова добър стратег, както сега твърдят в централата в Пирея отборът му остана след АПОЕЛ и Омония. Не са ли само финансови причините за вземането на решение за прекратяване на договора с Валверде?

Какво ще се получи от тази размяна ще видим в последствие, но твърде противоречивата фигура на Кецбая някак не подхожда на отбор с мащаба на Олимпиакос. Проблемът в случая не е че Валверде напуска, смущаващо е, че при преговорите не е станало дума за бъдещата стратегия на отбора.

 

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus