Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сватби на Егейските острови – евтино и романтично

26 Юли 2010 / 12:07:23  GRReporter
5513 прочитания

Когато Милдред от Венецуела и Сатиа от Ирландия решили да направят официална връзката си, знаели точно какво искат избегнат като церемония. „В нашите страни се правят големи церемонии със стотици поканени, за които се подготвяш в продължение на месеци и това предизвиква голям стрес. Най-накрая прекарваш повече време с гостите, отколкото да се насладиш на най-щастливия ден в живота си” казва Милдред. В Гърция поне има много точни примери за този тип сватба, която младата двойка иска да избегне.

„Така решихме да превърнем сватбата си в едно прекрасно пътуване, едно невероятно преживяване от началото до края, с най-близки роднини и приятели на вълшебно място” продължава Милдред, която преди няколко години е била на остров Миконос и атмосферата на Цикладските острови я е омагьосала завинаги. „Защо да не се оженим в Гърция?” предложила един ден на своя любим. Били необходими едва десет минути, за да го убеди и така двойката сключила брак на остров Санторини.

„Ние организираме сватби, в които е включена не само церемонията и романтичната вечеря, но и всякакви услуги като музика на живо и танцьори на гръцки танци, фотографи, оператори, свидетели за тези, които се женят без да присъства трети човек, частна яхта за роамнтичен круиз за двама и дори магаренца за „традиционния” транспорт на младоженците до църквата!” казва г-жа Маргарита Денакса, директорка на фирма Кивотос, която организира сватби на остров Санторини.

Чрез мейл се организира цялото събитие и се провежда комуникацията между организаторите и младоженците за всички детайли около сватбата, а на сайтовете на фирми-организаторки на сватби се слагат и снимки от тържествата. Това е удобно, защото така дори и болната баба в Хюстън, която не може да дойде до Гърция, ще може да гледа предаването на сватбата по мрежата и да се почувства така че все едно е била там!

В продължение на дълги години гърците не можеха да се отърват от стереотипната сватба, според която се прави пищна церемония в кварталната църква. Но в 2010 г. и поради икономическата криза всичко се поставя под съмнение, дори и сватбените церемонии! „Жалко е да се хвърлят на вятъра толкова много пари за гости, които почти не познаваш и си ги поканил само защото си длъжен! Когато се жениш на остров, тази дилема не съществува.” Казва за вестник Вима Фотини Мониу и Костас Деласудас, които също са решили да се оженят през август на остров Санторини и да поканят само най-добрите си приятели. „Ще дойдат само тези, които наистина искат да са до нас в този важен момент от живота ни. Така ще се намали и цената, а и преживяването ще е нещо, което ще помним за цял живот!” казват.

„За разлика от това, което си мислят повечето хора, чужденците, които се женят в нашата страна не принадлежат към някоя богата прослойка на населението. Това, което качва цената е броят на поканените и понеже те са сравнително по-малко, това води до спадане в цената. И така една „мечтана” сватба на Санторини, на Родос или на Кефалоня се оказва най-евтиното решение. Не е случайно, че ни се увеличи работата сега по време на икономическата криза с 30%!” коментира директорката на фирма Илиотопос Лила Константиниду в репортаж на вестник Вима. Нейната фирма организира около 200 сватби всеки сезон по Йонийските острови, на Цикладските острови, на Крит, в Пелопонес и по островите на Сароническия залив. Фирмата й се е специализирала през последните години да организира различни церемонии – православна, католическа, гражданска, еврейска, дори и индуистка на фона на морската синева.

www.weddings.heliotopos.net

 

www.weddingsantorini.com

 

www.wedding-greece.gr

 

www.weddingsrhodes.com

 

www.weddings.kanapitsa.com

 

www.santoriniweddings.com

 

 

 

 

Категории: Актуално сватби младоженци острови
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus