Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

В неделя започва да излъчва новата гръцка национална телевизия НЕРИТ

04 Май 2014 / 11:05:35  GRReporter
1654 прочитания

С новинарска емисия, един гръцки и един чужд филм, и спортно предаване започва в 18:00 в неделя излъчването на програмата на Новото гръцко радио, интернет и телевизия НЕРИТ.

Около 11 месеца след затварянето на Националната телевизия ЕРТ и създаването на нейно място на преходната Обществена телевизия, обратното броене според председателя на НЕРИТ Георгиос Прокопакис ще започне със скромна церемония малко преди 18:00, когато ще бъде представено логото на канала.

„Главният ни приоритет когато започнахме беше НЕРИТ да заработи преди изборите, за да има баланс” заяви за Атинската новинарската агенция Прокопакис.

Той подчерта, че забавянето с 1 седмица от първоначално програмираната дата 27 април се дължи на процедурни причини и на необходимостта от уреждане на отношенията със съюза на европейските обществени телевизии EBU.

С 16 нови предавания, които ще започнат постепенно да се излъчват през следващите 2 седмици, и информационните предавания за местните избори и за евроизборите всеки вторник (без следващия заради Евровизия), новият канал ще започне работата си с доста проблеми.

Според Прокопакис голямо предизвикателство ще бъде пълното покриване на изборите. Той изрази оптимизма си, че за тях ще има пълно представяне и присъствие на кандидатите от всички партии.

Категории: НЕРИТ Ново гръцко радио интернет и телевизия излъчване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus