Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Златна зора като турски сериал

26 Март 2013 / 20:03:57  GRReporter
2185 прочитания

Крайнодесните отпразнуваха националния празник на Гърция с необичаен протест пред сградата на телевизия Мега. Те се събраха в късния следобед, за да изразят недоволството си за решението на телевизията да излъчи поредните епизоди на турските сериали в деня, когато страната чества своята независимост от Османската империя.

Освен редови членове в протеста участваха и депутати на партията, която от много месеци се утвърди като третата политическа сила в Гърция.

“Родина, религия, православие, к.р за Мега и Турция” и “Л...а, л...а на гроба на Кемал (Ататюрк – б.а.)”, викаха стотиците златнозорци.

Кулминацията на “цивилизования” протест на крайнодесните дойде малко по-късно, когато парламентарният представител на партията Христос Папас реши да уринира най-демонстративно във входа на телевизията. Веднага след това той обяви “героичния” акт на сподвижниците си, които изпаднаха във възторг и започнаха да скандират “Брадва и огън за турските кучета”.

В края на “скромния” митинг говорителят на Златна зора Илиас Касидиарис, “героят” Христос Папас и не по-малко циничният от други мероприятия Илиас Панайотарос захвърлиха кофички с бит хайвер по прозорците на телевизията.

След това златнозорците последваха обичайната си практика и качиха видео с “подвизите” си, за да зарадват своя електорат. До момента видеото е видяно повече от 58 000 пъти, а коментарите под него са изключително окуражителни за достойното в маргиналните им общности, но не и за депутати поведение.

В сайта за коментари aixmi.gr, където повечето от коментаторите работят в телевизия Мега бе публикуван следният текст:

“На снимката се вижда как парламентарният представител на Златна зора Христос Папас пикае “с гръцко превъзходство” във входа на Мега, за да покаже по символичен начин своето пренебрежение към Мехмед Завоевателя и Сюлейман Великолепни, без значение, че конкретният сериал се излъчва от телевизия Антена.

В ролята на истински наследник на Никитарас Убиеца на турците (ръководител на хайдутска чета по време на Гръцката война за независимост – б.а.) той показа своя член на невъоръжения прозорец, зад който вероятно е видял уплашен турски аскер”.

Гневният текст завършва с думите: “Господинът на снимката е избран представител на народа! Хиляди наши съграждани гласуваха за него и го изпратиха в парламента, за да ги представлява”.

Реакциите в социалните мрежи не закъсняха. На фотоколажа по-долу до снимката на “героя” Христос Папас стои “рекламното” послание: “Изпускате се от време на време? Ставате за смях, защото пикаете, където намерите? Не сте сами. Има решение за вашия проблем”, а под него пакет с пелени за възрастни – марка “Златна зора”.

 

- Ама кой е този, който пикае?, пита султан Сюлейман своя доверен везир Ибрахим, който му отговаря: - Един пласьор прави демонстрация. Настоява, че неговото ДНК е най-доброто за излъскване на мрамора.

Засега няма информация дали телевизията ще подаде оплакване срещу организаторите на безпрецедентния и дивашки протест.

Категории: Медии телевизия Mega Златна зора Христос Папас протест турски сериали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus