Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ноем. 21, 2011

Подмолната война между службите за преследване на данъчните престъпления

21 Ноември 2011 / 18:11:11  
Източници от финансовото министерство твърдят, че новосъздадената Икономическа полиция действа много по-ефективно от Органа за преследване на икономически престъпления. За успеха на акциите по залавянето на гърците, които укриват доходи и данъци спомагат помощта, но и натискът от страна на представителите на надзорната Тройка.


Борсата продължава да се срива, международните компании в страната се борят за оцеляване

21 Ноември 2011 / 18:11:03  
Въпреки общите отрицателни настроения много международни фирми виждат в гръцката криза възможност за развитие и подготвят основите за устойчив растеж.


Синдикалистите от НЕК окупираха сграда, отказват да спират тока за неплатени данъци

21 Ноември 2011 / 16:11:50  
От компанията осуетиха спирането на тока на неплатилите домакинства за няколко дни по искане на финансовото министерство до издаването на ново решение за социално слабите групи. Синдикалистите окупираха сградата, в която се издават нарежданията и заявиха, че няма да я напуснат, докато законът за извънредния данък върху недвижимото имущество не се отмени.


Вътрешнополитическите дрязги могат да оставят Гърция без заплати и пенсии по Коледа

21 Ноември 2011 / 15:11:55  
„Надявам се да възцари логиката за доброто на страната”, каза Дора Бакояни във връзка с последния спор, който възникна около даването на писмени гаранции, че политическите сили ще се обвържат с договорената икономическа политика в следващите години.


Одисеята на един гръцки режисьор в Лондон

21 Ноември 2011 / 10:11:58  
Необходима е много работа, много учене и борба, за да успее един режисьор в чужбина, казва директорът на Лондонския гръцки филмов фестивал Христос Просилис в интервю за Мария Спасова.