Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ноем. 9, 2011

live Папандреу и Самарас не се споразумяха за новия гръцки премиер

09 Ноември 2011 / 20:11:42  
След неуспеха на първата, Каролос Папуляс свика нова среща на лидерите на политическите партии в четвъртък. Коментатори смятат кандидатурата на Филипос Пецалникос за „изгоряла”.


live Филипос Пецалникос поема премиерския пост, съобщиха гръцките медии

09 Ноември 2011 / 19:11:17  
ЛАОС оттегля подкрепата си от коалиционното правителство, съобщи нейният лидер Георгиос Карадзаферис, след като напусна ядосан президентството. Той държи на кандидатурата на Лукас Пападимос.


live Папандреу с последно обръщение към нацията

09 Ноември 2011 / 19:11:02  
Трите задачи на новото управление са подписването на договора за втората финансова помощ, завършването на 50% окастряне на дълга държан от частните кредитори и промяна на манталитета в гръцката икономика.


Беглецът Макис Псомиадис бе открит да пие кафе в центъра на Скопие

09 Ноември 2011 / 16:11:42  
За 55-годишния грък е издадена европейска заповед за арест, като се смята, че участва в престъпна организация, която е свързана с измами, подкупи, изнудвания и нагласяване на футболни мачове.


live Георгиос Папандреу при президента в 17:00

09 Ноември 2011 / 16:11:46  
Очакванията са, че гръцкият премиер ще подаде оставка, след което ще започнат процедурите за сформирането на коалиционен кабинет. Според източници премиерът ще е настоящият финансов министър Евангелос Венизелос или парламентарният шеф Филипос Пецалникос.


Спекулират тези, които нямат гръцки държавни облигации, но купуват CDS

09 Ноември 2011 / 14:11:21  
Николаос Георгикопоулос е икономически сътрудник в Центъра за финансови проучвания в Атина и се опита да разясни за GRReporter какво са застраховките по гръцките държавни облигации, познати от CDS. Той даде своята гледна точка, какво трябва да се случи с гръцкия външен дълг, като изрази мнение, че колкото по-голямо е намалението на номинала на дълга , толкова по-бързо Гърция би се избавила от дълговата криза.


live Г. Провопулос: Нуждата за незабавното сформиране на силно коалиционно правителство е спешна

09 Ноември 2011 / 13:11:26  
Президентът на Банката на Гърция призова политиците да сформират така очакваният от всички кабинет. В същото време финансовият министър Евангелос Венизелос опровергава информацията, че е попречил на Лукас Пападимос да застане начело на коалиционния кабинет.