Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Ноем. 28, 2011

Неефективната гръцка администрация изпусна 10 милиона евро за храна за бездомните

28 Ноември 2011 / 22:11:48  
Бездомните и най-слабите социално само в Атина вече доближават 25 хиляди души, а икономическата криза в Гърция се задълбочава и заплахата от повишаване на бедността се увеличава. Докато статистиката сочи заплашително нарастване на бедността, евродепутатът от Нова Демокрация Георгиос Папаниколау оповести, че страната не е оползотворила европейски субсидии за грижа на бездомните.


Надлезът на мечтите

28 Ноември 2011 / 21:11:43  
Най-безопасният в света автомобил е същевременно и най-смъртоносният инструмент в ръцете на един лош шофьор. Хората трябва да осъзнаят, че карането на автомобил е едно опасно действие и трябва да го възприемат като такова, казва Федон Каридакис в интервю за Анастасия Балездрова.


Гръцките радиостанции замлъкнаха в знак на протест

28 Ноември 2011 / 18:11:00  
Неочаквани стачки докато се подпише Колективния трудов договор в сектора на обществените медии, заяви пред GRReporter президентът на Съюза на техниците в радиостанциите в Гърция Димитрис Камафинопулос.


Мрачни прогнози за решението на съда в Хага за спора с Македония

28 Ноември 2011 / 13:11:27  
Ако Международният съд в Хага се произнесе негативно за Гърция в спора с Македония, правителството на Лукас Пападимос ще трябва да вземе в ръце още един „горещ картоф”, освен финансовите проблеми на страната, коментират гръцките медии.