Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Апр. 20, 2011

Гърците купуват с 20 на сто по-малко яйца и с 30 на сто по-малко агнешко за Великден тази година

20 Април 2011 / 20:04:45  
Четири дни преди най-големия православен празник централният пазар в Атина Варвакиос агора гъмжи от посетители. По куките пред щандовете в сектора за месо висят малки агънца и козлета в очакване на клиента, който ще ги завърти на шиш в неделя.


Телевизионният персонал стачкува два дни за спиране на съкращенията

20 Април 2011 / 14:04:58  

За пореден път техническият персонал в гръцките частни телевизии прави опит да сключи колективен трудов договор и да сложи край на уволненията. Оператори, монтажисти, звукови техници, тон-режисьори, административен и технически персонал обявиха 48-часовата стачка, която започна от вчера сутринта и ще продължи до края на деня. Техните искания са икономически, но също така целят да спрат уволненията на техните колеги от телевизиите. Към стачката се присъединиха техниците, които членуват към синдикалните си организации, освен техниците от телевизия СКАЙ.



Политически дуел за изявления, че гърците са мързеливи

20 Април 2011 / 10:04:29  
Казал ли е или не пред турски вестник, че гърците са мързеливи? Това е основната тема на политическата контра между заместник-председателя на гръцкото правителство Теодорос Пангалос и Нова демокрация.


Читателите на GRReporter искат политика, икономика и видео

20 Април 2011 / 10:04:46  

Читателите, които взеха участие в последната ни анкета „Кои теми в GRReporter следите с най-голям интерес?” в трите версии на сайта изявиха с вота си своите предпочитания най-вече към въпросите за икономиката и политиката, но се оказа, че с най-голям интерес следят и видео и фото репортажите.