Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Архив - Апр. 13, 2011

Тройката иска действия, а не обещания

13 Април 2011 / 22:04:40  
Представителите на тристранната мисия ще изпратят официално писмо до премиера, в което ще се отбележат категоричните забележки към изпълнението на програмата до момента и всички мерки, които се налага да се приложат незабавно. Ако те не са вкарани в действие при следващата проверка в Атина, Гърция може да остане и без помощ.


Връщането към световните пазари ще е дълго и трудно

13 Април 2011 / 20:04:56  
Модерно пенсионно осигуряване ще има след като заколим поне две от свещените крави на публичния сектор – едната е идеята, че държавата плаща всичко, а другата - че работещото поколение издържа пенсионерите.


Да си поемеш дъх от кризата в Музея на Акропола

13 Април 2011 / 16:04:18  

„Не съм от тези, които твърдят, че културата ще ни спаси от кризата, но смятам, че музеят на Акропола може да се превърне в място, където да си можеш да си поемеш дъх, да сложиш настрана сивотата”, казва директорът на музея на Акропола професор Димитриос Пандермалис.



Гръцките университети имат отчаяна нужда от реформи

13 Април 2011 / 16:04:48  
„Те имат неясна насоченост, недостатъчни цели и несигурно бъдеще” е изводът, който се посочва в доклад на международна екпертна комисия за състоянието на гръцките висши учебни заведения.


Ще конфискуват имущество на корумпирани министри

13 Април 2011 / 12:04:49  
С гласовете на ПАСОК и Нова демокрация бяха приети на първо четене промените в закона за отговорността на министрите. Крайнодесните от ЛАОС гласуваха против, а комунистите и радикалната Левица се въздържаха.