Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Минимум 400 служители във всяка частна телевизия иска СИРИЗА

23 Юли 2015 / 11:07:53  GRReporter
998 прочитания

Правителството на СИРИЗА и Независимите гърци внесе законопроект за работата на частните телевизии, който ще бъде подложен на обществено обсъждане в рамките на един месец. Вносители на законопроекта са трима министри на СИРИЗА - държавният министър Никос Папас, министърът на икономиката Георгиос Статакис и заместник министърът на транспорта и телекомуникациите Христос Спирдзис.
    Те предлагат лиценза за новинарски канал да струва 8 милиона евро, за тематичен канал - 5 милиона евро и за развлекателен канал - 2 милиона евро. Законопроектът предвижда лицензите да важат за 10 години.
    Според вносителите един частен новинарски канал трябва да дава работа най-малко на 400 души, един тематичен канал - на 200 души, един развлекателен канал - на 50 души, а регионалните телевизии могат да оперират и с 20 служители.
    Законопроектът дава и насоки за съдържанието на програмата. Новинарските канали са длъжни да излъчват 24-часова програма, регионалните канали - 18-часова, тематичните и развлекателните канали - 12-часова.
    Според тримата министри на СИРИЗА една частна новинарска телевизия трябва да има редовни всекидневни оригинални новинарски емисии с най-малка продължителност 1 час. Трябва да има най-малко 10 часа публицистични предавания за театър и култура на месец, най-малко 4 предавания от следните категории: актуални новини и събития, леко развлекателни от рода на телевизионни игри, реалити шоу, гръцки сериали, чуждестранни сериали, детски предавания, документални филми, спортни предавания. Тяхната продължителност трябва да бъде поне 10 часа на месец.
    Проектозаконът предвижда изисквания за техниката, с която ще работи частната телевизия, както и за сградата, в която ще се помещава. Самоличността на акционерите на фирмата собственик на всяка частна телевизия, били те физически или юридически лица задължително е публична.

Категории: СИРИЗА частни телевизии лицензи публичност на акционерите проектозакон новинарски канали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus