Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Възстановяват държавната телевизия и връщат всички служители на работа

27 Февруари 2015 / 18:02:25  GRReporter
1208 прочитания

На 5 март гръцкото правителство ще внесе в парламента проектозакон за учредяването на гръцката държавна телевизия ЕРТ, която бе закрита с решение на предишния кабинет на 11 юни 2013.

Според правителствени източници законът не само ще възвърне предишната рамка на работа, но ще премахне всички порочни практики от миналото „без да прекъсне сигнала и без да налага неприемливите юридически оригиналности, които измисли и приложи предишното правителство”.

Същите източници посочват, че на работа ще бъдат върнати всички от съкратените служители на ЕРТ, които искат да заемат отново работните си места. По думите им учредяването на държавната телевизия няма да утежни по никакъв начин държавния бюджет и следователно не е предмет на течащите преговори с кредиторите.

По-рано днес държавният министър Никос Папас посочи, че за да се задейства държавната телевизия в стария ѝ вид може да се наложи увеличение на потребителската такса, която се плаща чрез сметките за електричество. „Ще видим какви са възможностите. Мисля, че едно малко повишение на таксата е в състояние да покрие всички нужди”. 

Категории: Медийни вести проектозакон държавна телевизия ЕРТ служители
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus