Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

11-годишно гърче партнира на Ръсел Кроу във филма «The Water Diviner»

03 Юни 2014 / 11:06:17  GRReporter
1517 прочитания

11-годишно момче от Гърция партнира на Ръсел Кроу в новия му филм, част от който бе сниман и в Турция. Става дума за Дилън Георгиадис, ученик в 5 клас от Мелбърн.

Във филма Дилън играе ролята на турче, и естествено трябвало да научи малко турски. За около месец и половина той оставил уроците в училището си в предградието на Мелбърн McKinnon, и заминал за Сидни, където снимали в продължение на четири седмици, а после и в Истанбул, за още две седмици.

Малкият Дилън казва, че Ръсел Кроу се е държал отлично с него. «Помогна ми много и се опита да ме забавлява. Правеше всичко с много хумор», споделя момчето. Във всеки случай Дилън сега казва, че е щастлив да се върне в училището при своите съученици.

Нека припомним, че сценарият за филма със заглавие «The Water Diviner» е написан от Андреас Анастасиос (Andrew Anastasios), гръцки емигрант в Австралия, в сътрудничество с Andrew Knight, а режисьор е самият Ръсел Кроу.

Действието на филма се развива през 1919, а главният герой е един баща от Австралия, който отива в Турция, за да открие двамата си сина, изчезнали след битката при Галиполи през 1915.

Филмът включва и сцени от дебаркирането на гърците в Мала Азия през 1919, както и от едно нападение, което изглежда са извършили гърци срещу влак, превозващ турски войници. Във влака е бил и Конър, героят на Ръсел Кроу.

 

 

Категории: Ръсел Кроу режисьор The Water Diviner гърче битката при Галиполи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus