Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

2012 ще е година на силни ограничения и живот на ръба

31 Декември 2011 / 09:12:39  GRReporter
5182 прочитания

Гали
Една година се изниза през пръстите ни като шепа пясък. И ето че стигнахме критичната според много хора 2012. Преди година написах своите очаквания за 2011. Ще започна с кратък обзор – какво очаквах да ни донесе 2011, на какви световни събития бяхме свидетели. След това ще ви представя мнението си за това какво „нашепват  звездите” за 2012 .

През 2011 година очакванията ми бяха свързани с това, че световната криза продължава, въпреки че привидно бяхме излезли от нея. Астрологически през 2011 започна нов цикъл между планетите Юпитер и Уран, който се случва веднъж на 14 години. А това се асоциира с поставяне началото на някакво ново направление и преобразуване в социален, културен и научен мащаб. Предизвикателството, свързано с този нов цикъл обикновено засяга всички форми на социална организация. А промените в света стават необходими и всички участват по някакъв начин в тях.
Началото на този цикъл е зареден с много „бомби”, взривоопасен е. Най-ярко очаквах да се прояви в бунт на света към прогрес и еволюция. Всеки прогрес е предшестван от някаква експлозия – и в преносен, и в буквален смисъл. През 2011 имаше заложени предпоставки за „взривоопасни” ситуации, склонност към поемане на рискове и екстремизъм в поведението на всички. Като тези екстремни ситуации често водят до масови неподчинения. Уран винаги символизира нещо разрушително. През 2011 функцията му, начинът по който очаквах да се изрази символиката му е да разруши кризата. Всички по някакъв начин да се устремят точно към това.

През 2008 година се развихри световната икономическа криза, а 2011 съдържаше първия критичен завой. Очаквах силно да бъде засегната финансовата сфера – пазарите, борсите, банковата система. Като 2011  имаше тенденция да се отличава драматично с финансовите си обрати и разместване в пластовете, в това число и по отношение регенерирането и обновяването в някои бизнес сфери и срутването в други. 2011 се очерта да е повратна точка в цялата криза от самото й начало. Очаквах още крупни финансови реформи, девалвация и сериозен срив на някоя от основните валути в света.

Какви са фактите в края на 2011?
Тя беше наречена от новинарите годината на трусовете.
През март се случи страшното земетресение в Япония, което изправи на нокти целия свят заради аварията в ядрената централа Фукушима.  Експлозия нямаше, но пораженията от радиацията тепърва ще дават своите „плодове”. Постави се под въпрос начинът, по който да се развива в бъдеще ядрената енергетика.

Революцията в арабския свят е второто голямо и уникално събитие на 2011. Екстремизъм, бомби, взривове, експлозии в буквалния смисъл. Нов социален и политически ред, който оттук нататък ще се установява в арабския свят. През 2011 започна нова ера за него. В Русия също започнаха бунтове в края на 2011 и за първи път от 12 години насам позициите на Путин са сериозно разклатени. Това доведе до намерения за промяна на политическата система. Русия е страна с огромно значение в световен мащаб и събитията там имат силата да резонират в целия свят.

Третото най-сериозно събитие, разгърнало се след средата на 2011, е застрашителният финансов колапс, пред който се изправи Европа. Заплахата за съществуването на еврозоната, както и на еврото като парична единица. Този финансов трус изправи Европа пред сериозни трудности и решения.

А сега ще продължа с 2012. Какво ни очаква?
Твърде много се говори от няколко години за 2012 и за „края”, който ни очаква. Мисля, че през 2012 „краят” ще бъде за всички тези спекулации, които се нароиха в медийното пространство. Наистина през 2012 се случва едно астрономическо явление, чиято честота е веднъж на около 130 години. Наричам го „затъмнението на Венера”. Това явление е изцяло еднакво със слънчевите и лунните затъмнения. Но този път Венера затъмнява Слънцето. Тъй като Венера е планета с много по-малки размери от Слънцето, при това явление се наблюдава само една малка черна точка.

Първото затъмнение на Слънцето от Венера е било през 2004 и сега през юни 2012 е второто. Тази двойка затъмнения се случва през един период от около 130 години, както вече споменах. Всяко затъмнение на Слънцето е особено значим фактор в астрологията. То означава „криза, повратна точка”. И в случая с Венера иде реч за едно по-рядко явление. Венера е интересна планета откъм астрологичен символизъм. Тя се свързва човешкото желание. Във всичките му форми. Защото дълбокия смисъл на желанието е да подтиква хората да искат различни неща и поради това да предприемат различна активност, да правят грешки, да трупат опит. Само по този начин е възможна човешката еволюция и развитие.
В този смисъл 2012 съдържа еволюционен скок в света, като последния такъв е бил през 1882. След това през 20 век се осъществи най-големия индустриален и технологичен ръст на света, промениха се почти изцяло начините, по които хората общуват и се свързват, промени се и мястото и функцията на жената като индивид. Едно от проявленията на тези затъмнения винаги е свързано с промяна в начина, по който функционират човешките взаимоотношения и ценности, как хората устройват света около себе си.

Категории: 2012 астрологична прогноза Гали астроучилище планети Венера затъмнява слънцето еврозона
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus