Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

2014 ще остави следи в световната история

30 Декември 2013 / 10:12:29  GRReporter
6726 прочитания

Гали
    Коледните и новогодишните празници обикновено са време, в което всеки се замисля – къде бях, къде съм сега и накъде съм се устремил. Човек разбира през какво е минал, какво му се е случило, едва когато то свърши. Затова да започнем с кратко резюме върху това, за което писах точно преди една година.
    През 2013 се очертаваше светът да премине през три основни „сценария”. Първите пет месеца на 2013 – от януари до май включително – бяха с изгледи да бъдат трудни за бизнеса и финансите. Едва след юни очаквах да започне осезаемо раздвижване в световната икономика.
    През януари и февруари основната политико-социална тема беше свързана с опитите за установяване на нов ред, реформиране на социалните и обществени структури. Още през януари очаквах да започне един по-тежък процес в света, свързан с предизвикателство към всякакви установени правила и авторитетни фигури.
    От март до края на юли беше време за приемане на нови неща в живота, което подтиква и към разрушаване и към последваща активност и съзидание. За времето, в което Сатурн ще пребивава в знак Скорпион, това се  очертаваше като най-разрушителния период, съгласно символиката на самия знак „Регенерация – разруха и последващо обновяване”.
    От август до края на ноември атмосферата носеше дъх на страх и напрежение от онова, което се случва. Това беше период, в който на преден план излизат теми, свързани с необходимостта от обновяване, съживяване и възраждане. След септември Юпитер се позиционира в участък, чийто символ е „Поставяне на ново начало, развитие и напредък”. Много неща можеше да започнат своя „живот” отново - в нов вид и нов цикъл на развитие.
    Най-стресовите периоди на 2013 бяха между 4 март и 22 май; 18 август до 5 октомври, като особен пик се очертаваше периодът между 9 и 21 септември. В тях очаквах Природата да не е много благосклонна към нас и да станем свидетели на сериозен военен конфликт, земетресения или други природни аномалии и катаклизми.
    Едни от най-важните събития на 2013 бяха:
    Оттеглянето на Папа Бенедикт XVI  през февруари – нещо, което не се бе случвало почти 600 години.
    Разкритията на Едуард Сноудън през юни за секретните шпионски програми на САЩ.
    Държавният преврат в Египет през юли.
    Войната в Сирия, която сериозно заплаши стабилността на света през август.
    Реализацията на Европейския Банков Съюз през декември, което бе определено като „революционна промяна в европейската банкова система“.
    Каква година ще бъде 2014?
    Преминаването кометата ISON в максимална близост до Земята през декември е знак, че през 2014 ще бъдем свидетели на събития, които остават следи в световната история. Тя повлиява Земята през цялата година с необичайни температурни отклонения, безплодност на почвата, политически конфликти и промени в държавните територии. Освен това кометите са преносители на микроби и вируси и причиняват зараждане на непознати болести. Възможно е да се появи някаква по-сериозна епидемия и това очаквам да се случи в пролетните месеци – между март и май.
    Първата половина на 2014 бих я нарекла „Да се върнем назад”. Всички видими пет основни планети, които регулират и формират материалния живот на Земята, преминават последователно през ретроградните си фази една след друга, някои от тях едновременно.
    Юпитер започна своя ход назад още е началото на ноември’2013 и това ще трае до 6 март на 2014. През целия януари и Венера ще извършва своята ретроградна фаза. Двете планети на щастието, експанзията и щедростта, вървят „назад”. Трудно е да бъдеш оптимист, да вярваш, да се опитваш да следваш някакъв идеал. Но пък за получаване на заслужени печалби и приходи, за връщане на дългове, това е идеално време – да си вземеш обратно, онова, което ти принадлежи.
    Тъкмо, когато приключи ретро фазата на Венера, на 6 февруари, идва ред на Меркурий. През целия февруари. Юпитер и Меркурий са планетите, символизиращи интелект, образование, интелигентност. За хората, занимаващи се с творческа, научна и изследователска дейност, февруари би могъл да бъде особено продуктивен. Но за другите е месец, в който нещата трудно ще се получават.
    Веднага след Меркурий стартират ретроградните фази на Марс и Сатурн, по едно и също време – на 1 март. Но пък Юпитер приключва своята точно тогава. Това е практически най-трудният период, когато двете „страшни” планети Марс и Сатурн заедно вървят назад – от началото на март до края на май. Който не си е свършил работата както трябва, ще се сблъска с доста изненади и с доста неща, които изискват да бъдат преработени и преструктурирани. Започнатото пък в този период много силно е застрашено да си остане недовършено. По някакъв начин се създават много проблеми – инциденти, спорове, караници. Сякаш хората са по-склонни да се карат и бият, отколкото да се споразумеят да свършат заедно някаква работа.
    Марс приключва ретроградния си ход в края на месец май, а Сатурн - в края на юли. Междувременно през юни се извършва и втората ретроградна фаза на Меркурий.

Категории: астропрогноза за 2014 комета ISON астроучилище Гали индивидуални хороскопи зодии планети слънчеви и лунни затъмнения
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus