Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

20 продукции през новия театрален сезон в Атина

02 Август 2013 / 10:08:17  GRReporter
1601 прочитания

Комедии и мюзикъли, режисьори, главни персонажи, изпълнители и дуети включва новият театрален сезон 2013 – 2014 в Атина. Шест театъра и кино-театърът “Палас” ще представят над 20 продукции, в които всеки вид публика ще намери по нещо за собствения си вкус.

Стаматис Фасулис, Георгиос Кимулис, Димитрис Каталифос, Рула Патераки, Смарагда Смирнеу, Янис Каклеас, Елени Скоти, Василис Хараламбопулос, Смарагда Кариди, Константинос Маркулакис, Зета Макрипуля, Янис Зуганелис, Тодорис Атеридис, Христос Хадзипанайотис, Вики Ставропулу, Арис Серветалис, както и Костас Вуцас и Анна Панайотопулу са само част от имената, които ще преминат през театралните сцени през идващия сезон.

Сцени и постановки

В театър “Димитрис Хорн” ще се играе пиесата на Хенрик Ибсен “Джон Габриел Боркман”, преведена и режисирана от Стаматис Фасулис. В главната роля ще гледаме Георгиос Кимулис, придружен от Рула Патераки, Смарагда Смирнеу, Георгиос Зиовас, Амалия Нину, Елефтерия Беновия. Премиерата се очаква в края на октомври. След края на представленията Георгиос Кимулис ще участва в пиесата “Портиерът” на Харолд Пинтър. Тя се очаква на сцената през февруари 2014.

Театър “Емпорикон” ще подслони за втора поредна година пиесата “Олеана” на Дейвид Мамет с постановчици Димитрис Каталифос и Елени Скоти. През декември Елени Скоти ще режисира и постановката “Версията на Браунинг” на Терънс Ратигън. В ролите: Димитрис Каталифос, Мария Калимани, Лукия Михалопулу, Харис Франгулис, Александрос Мавропулос, Кириакос Психалис, Вирон Сейрадарис.

Третата продукция на “Емпорикон” ще бъде отново пиеса на Пинтър - “Колекцията”, която ще бъде представена в началото на март 2014. Постановчик ще е отново Елени Скоти и ще участват Димитрис Каталифос, Лукия Михалопулу, Харис Франгулис и Александрос Мавропулос.

В театър “Апотики” Янис Каклеас ще режисира “Портокал с часовников механизъм” на Антъни Бърджес. В ролите: Арис Серветалис, Антиноос Албанис, Евдокия Румелиоти, Александра Айдини, Кимон Фиоретос, Харис Дзордзакис, Христос Малакис.

Театър “Ламбети” ще приюти за втора година постановката “Мъже, готови за всичко” по адаптация на Танасис Папатанасиу и Михалис Репас. Играят: Костас Коклас, Танасис Евтимиадис, Костас Еврипиотис, Янис Цимицелис, Манос Йоану, Мери Ставракели, Евангелия Мумури, Пинелопи Атанасопулу, Мария Филипу, Ники Лами.

Янис Каклеас ще е постановчик и на фарса “Бълха в ухото” на Жорж Фейдо. В ролите: Христос Хадзипанайотис, Вики Ставропулу, Костас Апостолакис, София Мутиду, Панос Влахос, Костас Триандафилопулос и Мина Адамаки.

На малката сцена на театър “Палас” Елени Зиога ще повтори монолога “Тайната на г-жа Хелън” по романа на Василис Зиогас “Както си ги навил, Боже”. Постановчик е Мариана Калбари, а представленията ще се състоят от началото на октомври, всеки понеделник и вторник.

 

 

Мюзикъли и премиери в кино-театър “Палас”

На 1 ноември се очаква премиерата на мюзикъла “Някои го предпочитат горещо” - Sugar, адаптиран от Стаматис Фасулис. Играят: Янис Зуганелис, Тодорис Атеридис, Зета Макрипуля и Костас Вуцас. Постановката е направена по едноименния филм на Били Уайлдър с Джак Лемън, Тони Къртис и Мерилин Монро.

В началото на февруари сцената на “Палас” ще приюти пиесата “Сирано дьо Бержерак” на Едмон Ростан, режисирана от Янис Каклеас и с участието на Василис Хараламбопулос, Смарагда Кариди и Омирос Пулакис.

На 12 септември ще започнат ограничен брой постановки на мюзикъла “Чикаго”, режисиран от Стаматис Фасулис. В ролите: Смарагда Кариди, Таня Трипи, Константинос Маркулакис, Андонис Лударос и Анна Панайотопулу.

Щафетата ще поеме рок операта “Демони”, която се връща на сцената на 5 октомври за още десет представления. Музиката е на Никос Карвелас, а в главната роля – известната певица Анна Виси, придружавана от Евелина Папуля и Панайотис Петракис.

В програмата на “Палас” има също ред музикални и концертни прояви.

Категории: Театър сезон 2013-2014 постановки мюзикъли
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus