Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

29 февруари 2012 носи късмет във всичко, освен в любовта

18 Февруари 2012 / 08:02:04  GRReporter
4461 прочитания

Гали
    Известен на всички ни факт е, че през четири години живеем в така наречената високосна година. Подобни факти, поради това че са необичайни, винаги са били възприемани от нас хората като по-специални, носещи поличби за живота ни. В тази статия ще засегна въпроса от астрологична гледна точка. Има ли нещо по-специално във високосните години и особено на тази екстра дата – 29 февруари. Ще анализирам за читателите с какво е характерна астрологическата картина на този ден през 2012 година.
    В народния фолклор съществуват всякакви възможни схващания, суеверия, обичаи, които се разпространяват и обсъждат именно през такива години. В Гърция например има поверие, че хората не трябва да сключват брак през високосна година, тъй като това носи лош късмет на семейството. В България има обичай малки деца да се закичват със сребърни монети против болести и уруки. В Америка и Англия вярват, че в такава година жените и мъжете могат да си разменят ролите и предложението за брак, заедно с поднасяне на годежен пръстен, да правят жените. В Англия дори казват, че мъжете не трябва да отказват на жените предложение за брак, направено на 29 февруари. Пак там преди векове са смятали, че престъпление, извършено на 29 февруари не трябва да се разглежда като такова изобщо.
    Смята се още, че във високосна година има повече природни беди и нещастия. Препоръчва се да не се предприема нищо ново, да не се строят къщи, да не се купува нов дом и изобщо да не правим абсолютно никакви промени в живота си. Разбира се има застъпници и на точно противоположната теза – че такива години носят късмет.
    Календарът, който ползваме, е стриктно свързан със слънчевата година – времето, за което Земята прави една пълна обиколка около Слънцето. Тъй като това става за 365,24 дни, то този остатък от 0,24 дни се натрупва за 4 години до 1 ден, който се добавя в календара. От астрономическа, а и от астрологическа гледна точка, този ден 29 февруари, по никакъв начин не се различава от останалите дни. В природата и движението на планетите в Слънчевата система няма нищо необичайно и нестандартно. Разликата е само в това, че тази дата присъства в календара ни през четири години. През последните 100 години на този ден Слънцето преминава през 10-я градус на знак Риби. В невисокосните години това се случва на 1 март. Така че за астролозите тази дата – 29 февруари - е толкова необикновена, колкото и всички други в календара. Необикновеността на всеки ден се състои в това, че абсолютно пълно повторение на планетарните позиции може да се случи едва след 26 хиляди години.

Категории: Гали Астроучилище 29 февруари високосна година планети индивидуален хороскоп зодии
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus