Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Алхимията между планетите показва способни ли сме на вярност в любовта

18 Юни 2011 / 08:06:31  GRReporter
5228 прочитания

Гали
Темата за верността и предаността между партньорите в една интимна връзка и брак е стара колкото света и все така актуална. Дори и днес във века на уж свободните отношения. Свободни, свободни... колко да са свободни?! Докато не са станали сериозни.
Защо има хора, които успяват да бъдат щастливи през целия си живот с един партньор, а други са в постоянно търсене на любов и щастие и все не ги откриват? Защо има хора, които успяват да останат верни и лоялни към партньора си, а други не?

Преди да навляза в астрологията, ще се спра на някои природни особености на хората. Защото без това познание е напълно невъзможно да разграничим каквито и да е астрологични фактори в индивидуалния хороскоп, които указват дали даден човек би бил верен към партньора си.

В основата на всяко партньорство генетичният фактор заема първостепенна роля. Именно той, генетичният императив, ни заставя много елегантно да се обвързваме интимно. Защото смисълът, първопричината зад всяко интимно обвързване е продължаването на рода – не само нашия семеен, но човешкия род изобщо. Дори това обвързване да е само под формата на безопасен сексуален контакт, то пак се задвижва на генетично ниво. Разбира се, сега много хора биха надигнали глас, че в партньорството има много по-важни неща от единия секс и възпроизводството. Съвсем не отричам. Но я се замислете кое е първото нещо, което бихте направили ако току що пред вас се е изправила мечка гризли? Едва ли ще мислите за световен мир и защита на животинския свят. Първото нещо, автоматично и инстинктивно, ще бъде – „Как да оцелея?”. Ето това е генетичният ни императив, който в глобален мащаб се грижи много внимателно за оцеляването си като ни подтиква към размножаване, към възпроизводство, към създаване на поколение и поддържане на човешкия род.

И така... Тя и Той се срещат, гените им прошепват – „Време е”. Отношенията се задълбочават и стават сериозни. Докато генетичният фактор играе своята игра, всеки е готов на компромиси и приема другия без да се замисля. Това е онзи прекрасен период на влюбеност и романтика. И онова, за което забравяме е, че един човек не влиза във взаимоотношения само с генетичния си материал. Той носи много повече неща, които „откриваме”, след като гените се наиграят. И се налага да го приемем не само с брачната одежда, ами с целия му гардероб.

В този ред на мисли стигаме до извода, че когато гените са постигнали своето – събрали са двама души за продължаване на поколението - излизат фактори като обич, подкрепа, сигурност, които са предпоставка за това да се чувстваме щастливи и удовлетворени с партньора си и да не търсим други. Сега не правете веднага връзка с обич, щастие и подкрепа в общоприетия смисъл. Много често онова, от което се нуждаем, няма нищо общо с онова, което си мислим, че искаме.

Във взаимоотношенията ни има две компоненти – умения да поддържаме такива и краен резултат от тях. Астрологичният ми опит до момента е показал, че на първо място думата винаги имат гените ни. Ако даден човек не ни привлича генетично, ние просто няма да се занимаваме с него. Колкото и добра партньорска съвместимост да имаме. Ще се запознаем, ще си научим имената и основните житейски реквизити и спираме дотук – просто познати. Това важи дори и за приятелствата ни. Колкото и да е странно дълбоките и трайни приятелства между еднополови пак стъпват на генетично привличане.

В индивидуалния хороскоп на всеки един от нас е заложен специфичен модел, според който влизаме във взаимоотношения, приемаме другия и съответно отдаваме към него. Това са нашите умения и начини да поддържаме интимни и брачни отношения. В този модел се включва и генетичният фактор, защото нашите гени дават отражение не само върху физиката ни, но и върху характера ни и съответно върху живота ни.
Има хора с „лоши” умения, когато иде реч за отношенията им с партньора. Има хора с „добри” умения. Поставям думите лоши и добри в кавички, защото добрите умения не винаги водят до успешни връзки. И обратното. Индивидуалният ни модел може да указва „лоши” умения да поддържаме отношения и това да ни води до връзки, в които враждебността, студенината, конфликтите и противоречията да се появяват често, но въпреки това отношенията да бъдат успешни и трайни във времето.

Когато на пътя ни се появи някой, който се вписва в модела ни на взаимоотношения, какъвто и да е той, ние сме дълбоко привлечени от него. Ако в хороскопа ни има показатели за трудни взаимоотношения, това не означава автоматично неудачни взаимоотношения. И изобщо не е задължително трудните взаимоотношения да включват изневяра от нечия страна, разводи, раздели, защото макар и трудни, те може да бъдат дълбоко удовлетворяващи в крайна сметка. Зная че звучи абсурдно. Но е известен факт, че когато в един брак години наред всичко е по мед и масло, няма никакво напрежение и конфликти, нерядко се оказва, че бройката е по-голяма от две – вероятно са трима или четирима без да броим децата. Докато при по-трудните бракове, които са съпътствани от напрежение и спорове, често съществува една дълбока привързаност към другия, скрито очарование и взаимна нужда.

Уменията на даден човек да влиза във взаимоотношения показват как той реагира, когато е изправен пред криза в тях, как приема другия, как и какво влага и дава в тези отношения. А крайният резултат показва дали ще имаме трайни и удовлетворяващи такива. Той – за добро или зло - не е функция на уменията ни. Ако направим една аналогия с тенис мач между първите двама в световната ранглиста – и двамата са уникално добри, но само единият ще спечели мача. Което дава различен краен резултат за всеки от тях независимо от положения труд и уменията, които притежават.

Категории: вярност в любовта изневяра партньорски хороскоп планети астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus