Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Athens Hip Hop Festival събра стотици младежи на "улично парти"

05 Септември 2010 / 14:09:13  Емануела Карастоянова
1088 прочитания

„Да живеят улиците на града и хип-хоп музиката!” си казаха и тази есен стотици гръцки младежи  събрали се на третия под ред фестивал на хип-хоп музиката в Атина.  Както миналите години, така и сега те показаха, че са готови да посрещнат есента в града с луди хип-хоп музикални „надприказвания”. Athens Hip Hop Festival се проведе за трета поредна година, а сърцето му туптеше в Технополис. Водещ на музикалния фест беше вдъхновителят и „душата” на популярния „Thessaloniki Hip Hop Festival”  Alex Zoltan и Лагнис. До късните часове на съботната вечер сърцата на младата публика разгряваха Dj The Boy, Dj – dimiourgos Q.B.Mix, а също и Dj Noiz.

Фестивалът е станал традиция, която в началото на есента събира стотици млади хора в Атина, фенове на хип-хоп ритмите, които силно желаят да споделят на глас мисли, музика, ритъм и емоции пред публика  и пред себе си. Словесни заканвания от сцената или към сцената в ритъма на на музиката създават един непрекъснат диалог, вид наддумване. В „битката” за словесно оцеляване победител винаги е най-бързият и най-остроумният в отговорите си. Надприказването със стихове в ритъма на музиката е толкова автентнично, че все едно идва от улиците на Бронкс. В MCs Battle, в която  всеки се бори  да покаже  най-добри стихове и най-бърз отговор дума по дума, рима по рима най-добрите стигат до върха.

Фестивалът печели популярност и всяка година в него участват все повече групи.  Тази година разнообразието на сцената беше наистина голямо. Мислите си „извикаха” на глас от най-независимите групи, автентични „улични” банди, до едни от най-добрите в жанра, познати вече на гръцката публика изпълнители...  Изпълнителите Midenistis, Eisvoleas, Giants, Phyrosun, Orthologistes, Apeheis, Neon и T. Lathos представиха стари и нови песни, с които показаха колко е актуален ритъмът на хип-хоп в Атина.

 В Athens Hip Hop Festival участваха и истински майстори на брейкданса. 8 от най-добрите групи в страната подлудиха публиката с изпълненията си.  Както е присъщо за „уличните партита” , музиката беше пълна с експлоадиращи комбинации от невероятни брейкданс съчетания и най-провокативни стихове. За качеството и автентичността на мероприятието се погрижи Толис Аристиду, най-опитният и най-значимият на сцената в Гърция организатор на брейкданс фестивали.

Категории: Athens Hip Hop Festival музика Атина хип хоп Девет музи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus