Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Брак по любов или по сметка

13 Септември 2014 / 08:09:23  GRReporter
5857 прочитания

Гали
    Да се ожениш по любов е мечтата на всеки човек и това е мечта, стара колкото света. Мечтаем да намерим любовта, да се влюбим, да имаме споделена любов и заедно с любимия човек да „заживеем щастливо до края на дните си”. Но животът често има други планове и въобще не ни пита дали сме съгласни или не. В повечето случаи бракът и любовта са две отделни категории. Много често причините за влизане в брак не са свързани с любов и дълбоки чувства. В това разбира се няма нищо ненормално имайки предвид, че бракът в същността си е преди всичко отговорност, грижа за общ дом и семейство, бит и всекидневие.
    Темата на статията днес е как са свързани любовта и брака в живота ни. Дали сме орисани да ги преживеем с различни хора или имаме шанс да са свързани. Приказките, дори и да са измислени, все пак имат някакъв реален първоизточник. А също и винаги познаваме хора, които имат късмета да превърнат най-голямата си любов в брак и съвместен живот.
    В астрологията Седмият дом или така нареченият Десцендент е областта, свързана с брачния партньор и нашата връзка с него. Това е областта, която описва какви отношения търсим, какво е важно за нас в брака, на какво отдаваме приоритет и съответно то е основният мотив за създаване на брак и семейно съжителство. Дали това е любовта и чувствата, които изпитваме, доброто приятелство  помежду ни, материалното положение и осигуреността, намеса на родителите и семействата или съдбата се намесва чрез някакво събитие каквото е непланираната поява на деца. Зодиакалният знак, в който попада Седмият дом, както и планетата, която го управлява, дават важна информация за начина, по който идва бракът в живота, с какво е свързан, от какво е мотивиран, както и какъв тип е партньорът.
    По–нататък в статията ще опиша какво извеждаме на база зодиакалния знак, в който попада Седми дом. Но първо ще спомена някои допълнителни показатели за тези, които са навлезли малко по-навътре в астрологията и имат представа от някои специфики при анализ на хороскопа.
    Местоположението на планетата управляваща Седмия дом задава с коя друга сфера е обвързан бракът, чрез какво се решава този въпрос в живота. С други думи ако имате Асцендент в знак Овен, то Седмият дом попада в знак Везни. Сам по себе си знак Везни предполага, че любовта под формата на нежност, симпатия и възхищение (не толкова основана на страст и чувственост), винаги е водещ елемент в брака, тъй като този знак се управлява от Венера. Но Венера в хороскопа може да е разположена в кой да е от всичките 12 дома и именно това ще ни даде по-специална интерпретация. Ако Венера е разположена в Четвърти дом, това е знак, че бракът ще бъде с намесата на родители и семейство. Ако Венера е разположена в Пети дом, то със сигурност това е знак, че сте от онези късметлии, при които бракът произтича от любовта и се решава основно чрез това доколко сте влюбени в партньора си, колко дълбока е тази любов и дали се чувствате щастливи с него.
    Сега ще опиша какво ни „разказва” знакът, в който е разположен Седмият дом в хороскопа, както и планетата, която го управлява. В информацията ще включа и домовата позиция на управляващата планета за тези, които я знаят.Ако знаете, че планетата, която управлява Седми дом в хороскопа Ви се намира в Четвърти дом, потърсете информацията, която давам в скоби за „управляваща планета в 4 дом”.
Асцендент в знак Овен (управляваща планета в 7 дом)
 Седмият дом попада в знак Везни и се управлява от Венера. Това е знакът, който е еталонът на брака и партньорства в живота на човека изобщо. А Венера, като управител на типа отношения, които търсите, е планета, която е свързана основно с любовта, влюбеността и чувствата. Затова любовта в нейната форма на нежност, възхищение, чисти чувства, винаги е част и основен мотив, за да влезете в брачни отношения. Имате силна потребност от партньорства, брак и семеен живот, в които основната съставка да бъде любовта и удоволствието да бъдеш с другия. Стремите се към това не само вие да сте влюбени в партньора си, но и да имате любов и брак, на които околните да се възхищават. Силно цените бракът като обществена норма и го предприемате повече заради това, че изглеждате с някого много добре като двойка. Но пък сте от хората, чиято любов към партньора често става по-силна след брака.
Ако управляващата Седми дом планета попада в самия Седми дом, това е знак, че ще влезете в брак с много ярък и впечатляващ партньор, покрай когото вие самият някак да изпъкнете, но и да е човек, който да предизвиква у вас и любов, и симпатия, и възхищение.
Асцендент в знак Телец (управляваща планета в 8 дом)
 Седмият дом попада в знак Скорпион и се управлява от Марс )и Плутон). При вас мотивът за брак е наличието на бурна и дълбока страст или богатството на партньора. Ако са в съчетание и двете, за вас е идеалната комбинация, която да ви подтикне към брак. Вие сте хората, които се свързват в брак при наличието на интензивни емоции и онази фатална любов. Но и парите на партньора също играят много важна роля. Ако неговото финансово състояние е в особено големи размери, това е достатъчна причина за брак. Кое от двете надделява – бурната и страстна любов, или парите, се преценява по положението на Марс в хороскопа ви. Много често вашият брак е свързан с някакви съдбовни обстоятелства, възможно е да сте принудени да направите някакви жертви заради партньора си и покрай отношенията с него.

Категории: брак любов пари обществен статус Седми дом в хороскопа асцедент Гали Астроучилище зодиакални знаци
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus