Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бракът в хороскопа

12 Май 2012 / 08:05:28  GRReporter
9363 прочитания

Гали
    В телевизионното пространство от няколко години върви едно детско шоу „Кой е по-по-най”. Деца до 7 години имат възможността да се изявяват – кой както може. Един ден попаднах на него и се загледах. На всички деца водещият задаваше въпроса – „Ти какъв/каква искаш да станеш като пораснеш?”. Повечето момиченца казваха, че искат да станат принцеси. А момченцата всичко друго, но не и принцове. Не е ли забавно!? Принцеси, които могат да бъдат такива, само ако намерят принц. И нито едно момченце, което да иска да бъде принц.
    Защо ви разказвам това? Защото всяка жена мечтае да се види с бяла сватбена рокля, да стане принцеса. Измежду мъжете няма чак такъв ентусиазъм за сватби, макар че и те си търсят половинка. Но пък е интересно човек да се замисли каква е ролята на брака при двата пола.
    Днешната тема е за бракът в хороскопа. Безспорно това е топ тема, дори бих казала тема Номер Едно в живота на всяка жена. При мъжете тя не е толкова силно активна в съзнанието, но както се казва „мъжът, дори и добре да живее, един ден се жени”. Разликата в отношението към брака между мъжете и жените се корени в генетичното „кодиране” по полова принадлежност. Но не това е целта на статията ми.
    Когато се анализира един хороскоп, хората винаги се интересуват от въпросите: Ще имам ли брак? Кога? Ще бъде ли добър? Колко брака ще имам?
    Индивидуалният хороскоп може да даде отговор на тези въпроси. Аз ще се концентрирам върху броя на браковете. Дали ще го има изобщо, дали ще бъде само един или ще бъдат повече. Тук искам да спомена, че любов и брак са две житейски категории, които съвсем не е задължително да се припокриват. При някои хора красивата любов се превръща в ужасен брак, при други става обратното – трудната любов се превръща в красив брак. А при трети се запазват нещата – каквато е по качество любовта, такъв е и бракът им. Всичко това зависи от специфичния модел на взаимоотношения, заложен у всеки от нас. Според този модел ние поддържаме нашите интимни, любовни и брачни отношения.
    Компонентите на брачния ни модел са няколко. Под брачен модел имам предвид какви дадености имаме за брак: дали ще имаме брак, как ще се развива той, дали ще има елементи на развод, изневери, колко брака евентуално ще имаме. Тъй като определянето на тези компоненти е динамично, т.е. зависи от конкретния хороскоп и планетите обикновено са различни за различните хора, ще се спра основно на двете светила - Слънцето и Луната. Светилата винаги имат отношение към брака в хороскопа, тъй като сами по себе си носят архетипа мъж/жена.
    Бракът в съвременни дни има две измерения – законен и такъв, който не е преминал през някаква религиозна или гражданска церемония. Този втория тип не бих го нарекла незаконен, тъй като той е такъв единствено и само от гледна точка на някакви обществено-социални норми, които търпят постоянна промяна. От астрологична гледна точка в него няма никаква незаконност, тъй като астрологията разглежда бракът според законите на природата, а не според нравите и обичаите на различните народи и обществените закони, създадени от тях. Въпреки това в хороскопа има фактори, който засягат „законността” на брака според обществените порядки. Просто за информация ще кажа, че един от факторите е позицията, силата и статуса на планетата Юпитер в индивидуалния хороскоп. Юпитер носи много значения, едно от които се свързва с религията, церемониите и законодателството. И когато не разполага с особена „сила” върху брачните компоненти, съответният човек няма стремеж към законност, особено церемониалната такава.
    Каква е ролята на Слънцето и Луната, когато става въпрос за това колко брака ще имаме и дали изобщо ще имаме такъв? Слънцето е определящ фактор в женския хороскоп, а Луната в мъжкия. Тук ще допълня, че Луната в женския хороскоп също има важно значение по отношение на интимния и брачен живот. И забележете какво се случва. За жените еднакво значение имат и Слънцето, и Луната. Докато за мъжете основна роля играе Луната. Това изключително добре описва ролите на мъжа и жената в нашия свят. Описва и дискриминацията при половете, която продължава да съществува макар и прикрито.
    За жените бракът често се оказва основната им роля в обществено-социалния контекст. Докато за мъжете бракът не е толкова важна част от изявата им в обществото. Затова въпросът за брака е от първостепенно значение за жените. Те приоритетно се интересуват именно от него, тъй като бракът е най-лесно достъпният за тях начин да се „осъществят”, да вложат дадената им слънчева енергия. За мъжете бракът не е средство да се „осъществят”, освен по въпроса за възпроизводството им.
    Като общо правило е изведено, че ако Луната в хороскопа на мъж и Слънцето в хороскопа на жена са в знаците Близнаци, Стрелец и Риби, то е завишена вероятността за повече бракове. На какво се дължи тази специфика? В зодиака има три знака, които са съставени от две тела и се наричат двутелесни. Те са: Близнаци – изображението включва две човешки фигури, Стрелец – изображението е кентавър, получовек-полукон и Риби – изображението включва две риби. И ако открием съответното светило в някой от тези знаци, се смята, че мъжът или жената са склонни да имат повече от един брак или да поддържат две връзки едновременно.
    Разбира се това е твърде общо и много ограничено, за да правим някакви ясни заключения. Затова освен знака, се разглежда и каква е връзката на Луната (при мъжете) и на Слънцето (при жените) с останалите планети в хороскопа.

Категории: брак развод женитба семеен статус астроучилище Гали индивидуален хороскоп планети зодии Слънце Луна
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus