Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да държиш на думата си

14 Април 2012 / 08:04:04  GRReporter
5019 прочитания

Гали
    Всеки ден даваме някакви обещания на себе си и на другите, но колко от тях изпълняваме? Решаваме да правим различни неща, но успяваме ли да бъдем последователни в действията и да ги довършваме докрай? Днешната статия ще бъде за тези наши качества – последователността ни в живота, способността ни да удържаме поетите обещания и ангажименти, способността ни да довършваме започнатото докрай.
    Понякога едно ръкостискане и две кратки думи са напълно достатъчни и знаем, че даденото обещание, договор, ангажимент, ще бъдат изпълнени.  Друг път водим дълги разговори и преговори, дори може да си подпишем и договор за „по-сигурно”. Без ефект – голяма част от дадените обещания и поетите ангажименти, не се изпълняват. Правим го дори със самите себе си – решаваме, даваме си лично обещание да направим нещо, и след това просто не го правим.
    Обещанието е договор сключен с думи, не на хартия. И в този договор винаги има две страни, които споделят взаимен интерес от изпълнението на договора. That is the story – това е цялата история и същност на обещанието. Докато преследваме собствените си желания, ние рядко обръщаме внимание на чуждите. И често ги пренебрегваме. Смятаме, че те не ни засягат. А всъщност в това се крие причината за неизпълнените обещания, за липсата на последователност и недовършване на поетите ангажименти.
    Като следствие се оказва, че ние понякога се оказваме в позицията на човека, който не си изпълнява обещанията. А друг път сме в позицията на този, към когото някой друг не си е спазил обещанието. За мен няма хора, които винаги и неизменно си спазват поетите ангажименти. Ако го правят, то със сигурност е само към определен кръг хора и със сигурност имат мотив, имат желания, които ги държат и зареждат с воля и енергия.
    От чисто астрологическа гледна точка, само от индивидуалния хороскоп, не може да се направи някакво конкретно разделение на хората – този си спазва дадената дума и обещания, този не. За мен, като астролог,  няма напълно безотговорни и безхаберни хора, както и абсолютно отговорни и винаги държащи на думата си. Един отявлен „несериозник” може да се превърне в най-отговорния човек покрай някого. И обратното – най-сериозният човек, когото познавате, да се отнесе с тотално безхаберие към някого или да се откаже по средата на нещо започнато. Ключът се крие в синхрона с другите и личните желания на самия човек.
    Когато разглеждам един хороскоп въпросът по-скоро е какво би мотивирало човека да бъде отговорен в думите си и последователен? Желанието – това е основната съставка, необходима за даване и изпълнение на обещания, за последователност в думи и действия, за целенасоченост и отговорност. Венера и Луната в хороскопа ни дават тази информация. Ние всички търсим  отвън онова, което ни липсва. Търсим онова, което сами не можем да „произведем”, желаем го и това е нашият мотив да даваме обещания и да поемаме ангажименти към някой друг по причина, че той може да ни го достави, да ни го даде, да ни заведе до него.
    Най-разбираемият пример е храната. Дори и тялото ни да разполага с уникален преработвателен механизъм, храната си доставяме отвън. Отиваме да работим, ангажираме се с някаква работа, обещаваме да я свършим, защото за нея ще ни платят. А с полученото заплащане може да си набавим онова, което желаем.
    Луната в хороскопа дефинира нашите нужди, т.е. какво всъщност искаме. А Венера обозначава нашата представа за онова, което би могло да ни послужи за тези цели. Тази представа се формира предимно в света на материята - външна форма, цвят, мирис. Няма да се впускам в детайли какво се случва, когато двете планети в хороскопа не са в добър синхрон. Логично е, че в тези случаи често ще е срещано явлението човекът да дава обещания, които после не спазва или пък да поема ангажименти и по някое време да ги изоставя.
    На всеки се е случвало да се захласне по едно прекрасно изглеждащо ястие и когато го опита да разбере, че то не му харесва. Или обратното – едно на пръв поглед семпло ястие, което не изглежда обещаващо и привлекателно, се оказва уникално вкусно.
Оказват влияние също и всички останали планети, които по някакъв начин са свързани с Луната и Венера. Но това е анализ, който е препоръчително да се направи от опитен астролог.
    За читателите ще предоставя кратък преглед само на зодиакална и домова позиция. Венера и Луната в хороскопа заемат не само определен зодиакален знак, но и стоят в някой от така наречените дванадесет домове. Дванадесетте домове представляват всички външни условия на човешкото съществуване и начина по който те се преживяват. Зодиакалният знак е субективното преживяване, а домът – обективната реалност.
    Погледнете в кой знак и в кой дом се намират Луната и Венера, за да разберете основните неща, които ви мотивират да следвате обещанията и ангажиментите си. Погледнете същото и за хората, които са ви разочаровали или пък спечелили доверието ви – ще ви помогне да разберете защо се е случило така.
    Овен (или 1-ви дом)
    Тук движеща сила са промяната, предизвикателствата. Всичко, което вдъхва ентусиазъм, възхищение, забавление. Задължително трябва да има борба и победа, борба и загуба, и после пак борба и победа. Скуката, рутината са убийствени. Не го търсете за дълготрайни ангажименти и обещания, обвързващи го в дългосрочен план.
    Телец (или 2-ри дом)

Категории: обещания последователност индивидуален хороскоп планети астроучилище Гали зодии Луна Венера
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus