Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Да погледнем тъмната страна на личността си

06 Октомври 2012 / 09:10:08  GRReporter
9056 прочитания

Гали
    Казват, че зад всяко голямо постижение стои страстта към пари, власт, да докажеш значимостта си или любов (емоции, чувства, секс). Бих допълнила, че и зад всяко голямо престъпление стои страстта към пари, власт, доказване на лична значимост или любов.
    В тази статия ще пиша по въпроса, свързан с наклонностите ни да престъпваме установени правила и закони. Дали един човек носи потенциал на крадец, мошеник, фалшификатор, измамник, дали е склонен да убива и наранява себеподобни. Напомням още в началото, че само след прецизното анализиране на индивидуалния хороскоп може да се установи доколко е задълбочена тази склонност и излиза ли извън човешките норми.
    В популярната астрология обикновено всичко се свежда до слънчевия знак или така наречената „зодия”. Всеки астролог обаче ще ви каже, че само по един слънчев знак или „зодия” не може да се правят абсолютно никакви заключения. Все едно да правим изводи според ръста или теглото на човека. Затова и статистиките, които се правят по „зодия” са интересни, но в крайна сметка се оказва, че в статистиката присъстват представители на всички зодиакални знаци. Което вместо да накара хората да се замислят, че по един зодиакален знак не можем да правим заключения, просто отсичат скептично, че астрологията е някаква шарлатания.
    Най-разпространените криминогенни прояви на човека са свързани с пари, любов, сексуален елемент или с убежденията и личната му религия. Но аз няма да се спирам на тежките случаи, а ще очертая в какво се състои тъмната ни страна. Всички имаме такава и периодично проявяваме склонност към някакви нарушения. Да шофираш с превишена скорост, да престъпваш обществени закони, да крадеш (дори и това да е кутийка служебни кламери), да не си плащаш сметките, да вземаш пари назаем без да ги връщаш, да проявяваш физическо или вербално насилие към другите под формата на скандали, обиди, удари, бой. Друг е въпросът доколко е голямо престъпването на граници. Това не може да се определи без да се направи много внимателен и детайлен анализ на хороскопа.
    За пакостници и злосторници в астрологията са дефинирани Марс, Сатурн, Уран и Плутон. За тези планети се смята, че указват дали човекът е способен да нарушава установените обществени и човешки норми, доколко и как „злото” ще присъства в живота му и в каква посока ще се изяви – активна или пасивна, на извършващия деянието или на поемащия върху себе си деяние. Това е принципът.
    Но когато говорим за склонностите у човека към различни по вид и тежест престъпления и нарушения, тези планети са вторични. На преден план излиза основно Венера. Символиката на Венера в популярната астрология е твърде обилно посипана със захар и розово ухание и нейната тъмна страна е деликатно завряна в ъгъла, защото е далеч по-благоприятно да се говори само за прекрасни неща. Маите са свързвали Венера с насилието – не Марс, нито пък Сатурн. Когато са я виждали изгряваща преди Слънцето рано сутрин, са я наричали „Венера, която хвърля копието си”. За тях Венера е богинята с две лица – едното красиво и обаятелно, другото тъмно и противно.
    В гръцката митология Венера (Афродита) е била добре позната със способността си да предизвиква страст, изключително много страст. Венера разпалва в равни количества и любов, и омраза. Венера, както досега многократно е ставало дума, е планета символизираща човешките желанията – желанието за любов, за пари, за власт, за сила и за каквото друго се сетите. Зад всяко престъпление винаги има силно желание и силна нездрава страст към нещо.
    Знаете ли, че измежду всички планети в слънчевата система Венера е най-горещата? Толкова гореща, че на повърхността й може да се разтопи олово. Климатичните условия там са като в ада - с врящите казани и рогатите дяволи. Атмосферното налягане е почти 100 пъти по-голямо от това на Земята. Тези астрономически факти символизират дълбокото напрежение, което предизвикват желанията у нас – те направо ни смазват и изгарят.
    Затова когато търсим дали човекът би могъл да открадне, да наруши социалните и обществени норми, да убие, да насили, първо започваме от Венера. Венера и Марс са една от астрономичните „брачни двойки” в Слънчевата система. Те заедно указват какво кара даден човек да действа напълно спонтанно и естествено. Венера показва към какво се стремим, какво желаем, към какво изпитваме дълбока страст да го придобием, а Марс – как го постигаме.
    При една сериозно поразена Венера в хороскопа можем да очакваме човекът да има и поразена ценностна система, склонност към по-сериозна криминогенност.  Обичайно когато в хороскопа се открие Венера в знак, в който тя се отличава с особено добро разположение (Телец, Везни или Риби), се смята за много положителен знак. Не винаги е точно така. Добре разположената Венера „смята”, че всичко й се полага по право, защото е на собствена територия – „Аз съм си у дома, аз съм звездата и мога да правя каквото си искам”. В тези знаци Венера често изпитва някакъв тип звездомания. И ако е наранена и поразена от някой „злосторник” (Марс, Сатурн, Уран или Плутон) няма особени задръжки да престъпи и наруши правила и норми.

Категории: престъпление склонност към нарушаване на законите Венера Марс индивидуален хороскоп астроучилище Гали
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus