Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Джаз под звездите

11 Септември 2010 / 12:09:24  Емануела Карастоянова
1232 прочитания

 

Лятото си отиде, но споменът за него не. Някои упорито отказват  да се сбогуват с него и  до последно ще правят есенни плажувания из морските брегове. Други  се задоволяват с разходки и кафета из града. Трети смятат, че лятото е състояние на духа и... посягат към чудесната алтернатива, наречена „музика под звездите”. Ако теорията, че хората сме направени от звезди е вярна, то в  Penthouse lounge bar на покрива на 21-ия етаж на хотел President  в Атина сме най-близо до тях. Тук, под тяхната светлина със сигурност можем да усетим прилив на енергия и да поразпънем още мъъъничко чергата на лятото J

 Усещането наистина си заслужава. Полъхът на вятъра е топъл, а музиката се рее във въздуха. Спре ли, остава само тишината на звездите. А надолу пък като огърлица блестят светлините на града. Гледката е завладяваща, а атмосферата на Penthouse lounge bar  уютна. На съвсем прилични и достъпни цени заведението предлага един куп интересни храни и напитки.  Най-скъпото алкохолно питие е шампанското, една чаша от която струва 11 евро.  Специалитет на бара е екзотичният коктейл Thai Tiger.  Такава вкусотия никъде другаде не се намира. Струва си да натиснеш копчето на асансьора и да се  качиш на 21-ия етаж (лично аз за този коктейл бих се качила и на 101-ия). Магията се състои в съчетанието от водка, ликьор от шоколад, ягоди, табаско, малко пресен джинджифил, парченца лед и... шоколадов прах.  Опитах и гарантирам, че вкусът се помни дълго!

Penthouse lounge bar  предлага и басейн. Всеки ден от 10.30ч. до 19.30ч. покривът на хотела   се превръща в плаж.  Мястото посещават не само туристи, но и атиняни зажадняли за нещо по-различно.  Музиката обикновено е dancehall reggae, ska soul hip hop или mash ups. Констандинос Алексиу, шеф на бара и ресторанта разказва, че по традиция през септември  на  покрива се организират  Jazz on Top концерти.  Всеки петък и събота височините на града озвучава известният джаз изпълнител Димитрис Василакис и неговата банда. „Мястотото наистина е изключително. Освен това тук всеки има възможност да намери кътче за себе си. Има централни места, има и осамотени, където човеко може да остане сам със себе си и да се наслаждава на гледката.... Всеки може да намери „своя салон”- е изводът на Констандинос и аз съм напълно съгласна с него.

 

 

Категории: Penthouse lounge bar Атина джаз музика есензвезди
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus