Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Дженифър Анистън партнира на Зак Галифианакис във военната епопея за Крит

10 Юни 2013 / 14:06:48  GRReporter
2480 прочитания

Преди седмица GRReporter писа за новия филмов проект на нашумелия от комедията The Hangover актьор от гръцки произход Зак Галифианакис. В него зрителите ще го видят в съвсем различна светлина, след като е решил да освети едно от най-значимите за съвременната гръцка история събития – битката за Крит. Според нови публикации в гръцката преса Зак дори е успял да осигури и финансирането на проекта – около пет милиона евро.

Филмът ще бъде сниман изцяло на острова. По всичко личи, че режисурата ще е дело на Тодорис Пападулакис, който стана известен от работата си в телевизионния сериал “Островът” по едноименния роман на Виктория Хислоп.

Панорамна снимка на планински регион на остров Крит, снимка: sofoscrete.blogspot.com 

Силно гръцко участие

По сценария вече работи един от сценаристите на трилогията The Hangover – Джон Лукас, който е братовчед на Зак Галифианакис. Но гръцките холивудски участия не спират до тук.

За почти сигурно се смята, че в ролята на жената до Зак във филма ще видим Дженифър Анистън, която също има произход от остров Крит. В миналото тя доста пъти в изразявала разочарованието си от факта, че голяма част от филмовата публика не знае, че има корени от най-големия гръцки остров. Нейното истинско име е Геновефа – Йоана Анастасаки и вероятно ще използва снимките на филма, за да посети региона на Хания, откъдето произхожда нейният баща.

Сценарият

Основният герой във военната епопея е един германски парашутист, който пътува към Крит, за да участва в операцията на нацистките войски за превземането на острова по време на Втората световна война. По време на въздушния десант той се ранява много тежко, а в последствие се разкрива истинската му самоличност: В действителност мъжът е английски разузнавач.

Заслужава да се отбележи, че благодарение на съпротивата на въоръжените и невъоръжените жители и британските военни части на острова, битката за Крит е забавила с шест седмици осъществяването на плана Барбароса, т.е. нахлуването на нацистките войски в Съветския съюз и завладяването на териториите от Третия Райх.

Запознати с филмовия проект на Галифианакис твърдят, че става дума за мащабна продукция, в която ще участват хиляди статисти и известни гръцки актьори.

Athens by night by Woody Allen

В същото време продължават слуховете, че световноизвестният америакански режисьор Уди Алън се готви да снима филм, в който главното действие ще се разиграва в Гърция. Според публикациите лентата ще е със заглавие Athens by night, а главните роли ще се изпълняват от Пенелопе Круз и Брад Пит.

Широко спряганият от медиите сценарий е следният: Един американски писател (Брад Пит) живее в Плака (живописният квартал в подножието на Акропола – б.а.) и пише книга за кризата в Гърция. Ролята на неговата гръцка приятелка и любовница ще се изпълнява от испанката Пенелопе Круз. Слуховете настояват, че снимките ще се проведат в Плака и на островите Кефалония, Скиатос и Лесбос.

снимка: esoundpost.com

Режисьорът все още не е пристигнал в Атина за подготовката на лентата, но в началото на май тук бе 11-членният му екип. Слуховете за подготовката на филма бяха потвърдени частично от гръцки филмови дейци, които са имали контакт със сътрудниците на Уди Алън. Според публикация във вестник То вима обаче, гръцките планове на режисьора не се очаква да се осъществят преди 2014.

Before midnight

Категории: Кино Дженифър Анистън Зак Галифианакис военна епопея Крит Уди Алън Athens by night Итън Хоук Before midnight премиера лятно кино Тисион
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus