Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Джереми Айрънс през септември в Атина

19 Юли 2013 / 15:07:00  GRReporter
2136 прочитания

Известният британски актьор Джереми Айрънс се готви отново да посети Гърция. Този път не за да играе в театрално представление, както направи преди 4 години, когато омагьоса публиката в атинската Музикална палата с прочита си на ролята  на Ебенизър Скрудж от „Коледната история” на Чарлз Дикенс.
    Джереми Айрънс ще пристигне  за премиерата на филма си „Нощен влак към Лисабон” на датския режисьор Биле Угаст, когото познаваме от лентата „Къща на духове”. 65-годишният актьорът ще бъде в Атина от 18 до 21 септември по покана на Hollywood Entertainment - компанията, която държи правата за филма на територията на Гърция.


    „Нощен влак към Лисабон” разказва за внезапното пътешествие на един швейцарски учител, който в момент на вдъхновение решава да се качи на влака и да обиколи Европа, за да разбули мистерията около книгата на един португалски писател. Героят се озовава в Португалия, където стъпка по стъпка разкрива големи тайни от тъмния период на диктатурата, действията на една група от съпротивляващи се и един забранен любовен триъгълник между двама мъже и една жена.
    

Сценарият на филма, в който участват още Шарлот Рамблинг, Мартина Гедек, Бруно Гадс, Кристофър Лий  е по едноименния бестселър на носителя на няколко награди швейцарски писател Паскал Мерсие. Книгата е смятана за  един от най-успешните немскоезични романи. Преведен е на 15 езика и се продава в повече от 30 държави. В Гърция се появи скоро, с подкрепата на издателство Психойос.
Превод: Симона Пенева, стажант

 

Категории: Джереми Айрънс Нощен влак за Лисабон премиера Атина
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus