Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Етно хип-хип парче ще представи Гърция на Евровизия

04 Март 2011 / 11:03:53  GRReporter
2607 прочитания

Песента на Лукас Гиоркас „Watch my dance”, която комбинира тежкия гръцки традиционен танц зембекико с хип-хоп получи картбланш за 56-ия европейски конкурс за песен Евровизия, който ще се проведе в германския град Дюселдорф през месец май.

Изпълнението на Лукас Гиоркас придружено от Stereo Mike спечели овациите на критиците и на публиката с песента „Watch my dance” с музика на Янис Христодулопулос и стихове на Елеана Врахали.

В петчленното жури с председател директорката на програмата на гръцкото радио Марина Лахана бяха музикантът Андреас Пиларинос, поетът Георгиос Паврианос, актрисата Беси Малфа и главният директор на радио Athens Dee Jay и на Rock FM Михалис Цаушопулос.

Семплата, без никакви специални ефекти, дори скучна церемония за представянето на песента започна малко след 10 часа вечерта в сряда и без никакво настроение приключи като водещата Лена Арони сякаш се чувстваше неудобно на сцената без да знае какво да прави.

Вечерта започна с групата от музиканти, които свирят на тарамбуки под ръководството на Никос Тулиатос, който съпроводи всеки един от кандидатите пеещи акапела припевите на песните, които се състезаваха. Последва едно кратко представяне на европейския конкурс за песен и беше прожектиран филм с пожелания от певците, които ще представят Италия, Финландия, Сан Марино и Великобритания, но и от Сакис Рувас, до кандидатите да заминат за Евровизия от Гърция.

След това дойде и изненадата! Алтернативното предложение тази година за Eurovision от Scooligans и песента „Ρ.Ι.G.S” по музика на Аполонас Рецос и Христос Йоанидис, което е вдъхновено от наименованието дадено на държавите на европейския юг (Португалия, Испания, Италия и Гърция).

Впоследствие бяха представени шестте песни, които се състезаваха да заминат за Дюселдорф: „Come with me” на Кокина Халя, „The time is now” на Валандо Трифонос, „Засмей се” на Триимитонио, „It's all Greek to me” на Антигони Психреми, „Watch my dance” на Лукас Гиоркас feat. Stereo Mike и „Ι don't wanna dance” в изпълнение на Nikki Ponte.

Докато зрителите гласуваха за своите любимци, на сцената се появиха Христос Милордос, който ще представи Кипър с песента „Като ангел те обикнах”, Glen Vella за Малта с парчето „One Life” и българката Поли Генова с песента „На инат”. На сцената се качи и Дейвид Линч, който изпълни по-стари парчета участвали на Евровизия от Гърция като „Secret combination” и „Shake it”, но в джаз ритъм и в съпровод на барабани.

През цялото време на финалите за изборът на гръцката песен в амфитеатърът на Катехаки имаше журналисти и фенове на Евровизия, а пък във фоайето беше пълно с приятели и роднини на певците, които участваха. Тъй като Лукас, който ще представи Гърция в Дюселдорф е бил единствения, който не танцува на парчето “Dance with me”, явно ще се наложи да се научи, тъй като му е било спуснато нареждане, че ще трябва да изтанцува едно тежко зембекико. Успех!

 

 

Към GRR Hot 15
grr hot 15
Категории: Eurovision музика конкурс Watch my dance Lukas Yiorkas
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus